Baklava yufkasından sodalı patatesli börek nasıl yapılır?

İnce baklava yufkasıyla hazırlanan sodalı patatesli börek, geleneksel lezzetlere pratik bir dokunuş sunuyor. Kıtır dokusu ve bol baharatlı patates içiyle hem göz dolduran hem de damakları şenlendiren bu tarif, özel günlerde veya günlük sofralarda rahatlıkla yerini alabilecek bir seçenek.

20 Kasım 2025

Baklava Yufkasından Sodalı Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket baklava yufkası (ince yufka)
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat (soda)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Üzeri için: çörek otu ve susam

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri haşlayıp iyice ezin, baharatlarla karıştırın.
  • Sıcak suya karbonatı ekleyip karıştırarak sodanızı hazırlayın.
  • Yufkaları tezgaha serip her birine sıvı yağ ve soda karışımından sürün.
  • Patates harcını yufkaların üzerine yayarak rulo şeklinde sarın.
  • Börekleri yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı veya sıvı yağ sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:

  • Sodalı su, böreğin daha gevrek olmasını sağlar.
  • Yufkaları çok ince açarak daha kıtır bir börek elde edebilirsiniz.
  • İç harcına isteğe bağlı olarak soğan veya peynir ekleyebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;