Hazır Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Hazır Yufkadan Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Kol Böreği

Hazır yufka ile yapılabilecek en lezzetli böreklerden biri de kol böreğidir. Geleneksel olarak yufka açmak zahmetli bir iş olarak bilinse de, hazır yufkalar sayesinde kol böreği oldukça pratik bir hale gelmiştir. Çoğumuzun severek yediği kol böreği, isminden de anlaşılacağı gibi, yufkaları parçalamadan, tüm olarak sararak yapılan bir börektir. Küçüklüğümden beri börek yemeyi çok sevdiğimden, öğrendiğim ilk börek çeşidi olan kol böreğini bugün sizlere anlatacağım için çok mutlu hissediyorum. Her ne kadar biz Türk kadınlarının hamur işlerini çok sevmesi alınan kilolardan ötürü anlaşılmasa da, biz bu lezzetleri anlamasak da seviyoruz.

Hazır Yufkadan Kol Böreğinin Malzemeleri

  • 1 paket taze yufka
  • 1,5 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Taze maydanoz
  • Tam yağlı beyaz peynir

Üzerine

  • Çörek otu
  • Susam

Hazır Yufkadan Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle, belirttiğimiz malzemelerden yumurtayı, sütü ve sıvı yağı derin bir kaseye koyun ve el karıştırıcı yardımı ile karışım iyice özleşene kadar çırpın. Başka bir kaseye ise beyaz peynir ve doğranmış maydanozları koyup karıştırın. Düz bir zemin üzerine bir adet yufkanızı kırışıklık kalmayacak şekilde açın ve hazırladığınız yumurtalı harcı yufkanın her yerine eşit şekilde sürün. Bu şekilde böreklerinizin lezzeti ve çıtırlığı tam kıvamında olacaktır. Dilerseniz süt yerine yoğurt da kullanabilirsiniz. Tam yağlı beyaz peynir ve maydanozdan hazırladığınız iç harcını yufkanın her yerine serpiştirin. Yufkanızı rulo halinde sarın ve önceden yağladığınız yuvarlak tepsiye, bir daire oluşturacak şekilde kıvırarak yerleştirin. Bu işlem, böreğin yumuşak düşmesini ve gevrememesini sağlar.

Her yufka için aynı işlemi tekrarlayıp tepside kalan boş alanları doldurana kadar devam edin. En son olarak, sütlü yumurtalı karışımdan üzerine sürün ve çörek otu ya da susamı üzerine serpiştirin. Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırına hazırladığınız börek tepsisini yerleştirin ve ortalama yirmi beş dakika pişirin. Pişen böreğinizi afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler

Kol böreği, farklı iç harçlarla da yapılabilir. Patatesli, kıymalı ya da ıspanaklı gibi çeşitli tariflerle de deneyebilirsiniz. Ayrıca, böreğin üzerine sürülen sütlü yumurtalı karışıma, bir miktar yoğurt ekleyerek daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Böreğinizi dilimlemeden önce oda sıcaklığında bir süre dinlendirmeniz, böreğin daha kolay dilimlenmesini sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sodalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Yufka Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tahinli Rulo Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tahinli Rulo Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi ve Malzemeleri