Közlenmiş Patlıcanlı Yufka Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patlıcan
- 6 yaprak yufka
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gr beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz, karabiber
- Üzeri için: 1 yumurta ve susam
Hazırlık Aşaması:
- Patlıcanları önce yıkayıp kuruladıktan sonra, doğrudan ocak üzerinde veya fırında közleyin. Kabukları kararıp yumuşayınca, soğumaya bırakın.
- Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun, sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin.
- Doğranmış patlıcanları, ufalanmış beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
Börek Yapılışı:
- Yufkaları tezgaha serip her birinin üzerine hafifçe sıvı yağ sürün.
- İki yufkayı üst üste koyup, hazırladığınız patlıcanlı harçtan yufkanın bir tarafına yayın.
- Yufkayı rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın.
- Üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz.
|