Köfteli yufka tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pratik ve doyurucu bir seçenek: köfteli yufka. Yufka içerisinde baharatlı köftelerin nefis bir sosla buluştuğu bu tarif, hem görünümü hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya aday.

20 Kasım 2025

Köfteli Yufka Tarifi: Malzemeler ve Yapılışı


Malzemeler (4-6 kişilik):


  • 4 adet yufka (ince lavaş da kullanılabilir)
  • 500 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 1 adet büyük soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • Sıvı yağ (pişirmek için)

Sos İçin:


  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

  • Köfte harcını hazırlamak için; kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, ince bulgur, salça, baharatlar ve maydanozu derin bir kasede iyice yoğurun
  • Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verin
  • Tavada az miktarda sıvı yağ ısıtın ve köfteleri her iki tarafı da kızarana kadar pişirin
  • Sosu hazırlamak için; yoğurt, sıvı yağ, salça ve sıcak suyu bir kasede çırpın
  • Yufkaları tezgaha serin, üzerlerine hazırladığınız sostan bir miktar sürün
  • Yufkaların ortasına pişmiş köfteleri dizin ve rulo şeklinde sıkıca sarın
  • Sardığınız köfteli yufkaları yağlanmış fırın kabına yerleştirin
  • Üzerlerine kalan sosu gezdirin
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika pişirin
  • Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın
  • 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın

Not: İsteğe bağlı olarak içine dilimlenmiş domates, biber veya peynir ekleyebilirsiniz. Yanında ayran veya cacık ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;