Baklava Yufkasından Tahinli Rulo Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Baklava Yufkasından Tahinli Rulo Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tahinli Rulo

Baklava yufkasından tahinli rulo, oldukça bereketli ve uzun süre saklanabilen bir tatlıdır. Boş zamanlarınızda bolca yapıp, üzerine pudra şekeri dökmeden saklama kabında muhafaza edebilirsiniz. Misafirlerinize tatlı olarak sunabileceğiniz, ancak şerbetsiz bir tatlı tarifi arıyorsanız, işte size harika bir alternatif. Şimdiden afiyet olsun.

Baklava Yufkasından Tahinli Rulo İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Üzeri için pudra şekeri

Baklava Yufkasından Tahinli Rulo Nasıl Yapılır?

Tahinli rulonun iç malzemesini hazırlamak için tahini, toz şekeri ve zeytinyağını bir kaba alın ve iyice karıştırın. Hazır baklava yufkasını geniş tarafı önünüze gelecek şekilde yerleştirin. Hazırladığınız iç harcı bir yumurta fırçası yardımıyla yufkanın her tarafına ince bir şekilde sürün. Üzerine ikinci bir baklava yufkasını yerleştirin ve tekrar iç harcı sürün. İkinci yufkanın üzerine dövülmüş cevizi serpin. Yufkayı alt kısmı üste gelecek şekilde rulo halinde sarın. Ruloyu dört parmak genişliğinde dilimleyin. Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Fırın tepsisi dolduğunda, 200 derece önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Baklava yufkasından tahinli ruloların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, üzerlerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz. Misafirlerinize çay saatlerinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni