Baklava yufkasından elmalı tatlı nasıl yapılır?

Baklava yufkasının incecik katmanları arasında tarçınlı elma dolgusunun lezzet buluşmasına davetlisiniz. Çay saatlerini şenlendirecek bu pratik tatlı, hem göz dolduran sunumu hem de damaklarda bıraktığı ferahlıkla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

20 Kasım 2025

Baklava Yufkasından Elmalı Tatlı Tarifi


Bu pratik ve lezzetli tatlı, baklava yufkasının çıtır dokusu ile tarçınlı elmanın muhteşem uyumunu bir araya getiriyor. Misafirlerinize çay saatlerinde veya akşam yemeği sonrasında sunabileceğiniz nefis bir alternatif!

Malzemeler (6-8 kişilik):


  • 1 paket baklava yufkası (25-30 yaprak)
  • 4 orta boy elma (granny smith veya yerli elma)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım limon suyu
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (servis için)

Yapılışı:


  • Elmaları soyup rendeleyin, üzerine limon suyu ekleyerek kararmasını önleyin
  • Tencereye rendelenmiş elma, toz şeker ve tarçını alarak orta ateşte 10-15 dakika pişirin
  • Elmalar suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın
  • Soğuyan elma harcına dövülmüş cevizi ekleyip karıştırın
  • Tereyağını eritin, sütü ayrı bir kasede hazırlayın
  • Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin
  • Baklava yufkalarının 10-12 tanesini tepsiye dizin, her yufkanın üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı ve süt karışımından sürün
  • Elmalı harcı yufkaların üzerine yayın
  • Kalan yufkaları da aynı şekilde yağlayarak üzerine yerleştirin
  • Üst yufkayı da yağladıktan sonra bıçakla kare veya baklava dilimi şeklinde kesin
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin
  • Fırından çıkan tatlının üzerine pudra şekeri serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Elmaları çok ince rendelemeyin, püre kıvamına gelmesin
  • Yufkaları çok ince sıvadığınızda daha çıtır olur
  • Fırından çıktıktan 10-15 dakika bekletirseniz daha kolay kesilir
  • İsteğe bağlı olarak elma harcına kuru üzüm de ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

Ilık veya oda sıcaklığında, üzerine vanilyalı dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;