Hazır yufka ile su böreği nasıl yapılır?

Pratik hazır yufka kullanarak evde nefis bir su böreği hazırlamanın incelikleri burada. İç harcın kıvamından yufkaların ıslatılmasına, pişirme süresinden sunum önerilerine kadar tüm detaylar lezzetli sonuçlar almanızı sağlayacak şekilde paylaşılıyor.

20 Kasım 2025

Hazır Yufka ile Su Böreği Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket hazır yufka (yaklaşık 12-14 adet)
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 400 gram lor peyniri veya beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Üzeri için çörek otu ve susam

Yapılışı:


  • İlk olarak böreğin iç harcını hazırlayın. Bir kasede lor peyniri, ince kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Geniş bir tencerede 4 su bardağı su, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu kaynatın. Kaynayan suyu ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Böreği pişireceğiniz fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları teker teker kaynar sudan çıkarıp suyuna batırıp çıkarın ve fazla suyunu süzdürerek tepsiye serin.
  • Her iki yufkadan sonra hazırladığınız peynirli harçtan ince bir katman yayın.
  • Bu işlemi yufkalar bitene kadar tekrarlayın. En üste iki kat yufka koyun.
  • Kalan 2 yumurtayı bir kasede çırpın ve böreğin üzerine gezdirin.
  • Üzerine erittiğiniz tereyağını sürün, çörek otu ve susam serpin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 35-40 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan böreği 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yufkaları suya batırırken çok yumuşamalarına izin vermeyin, aksi halde börek dağılabilir.
  • İç harcı olarak isteğe göre kıyma veya ıspanak da kullanabilirsiniz.
  • Böreğin üzeri çok çabuk kızarmasına rağmen içi pişmemiş olabilir, bu nedenle kontrollü pişirin.
  • Daha lezzetli olması için iç harcına nane veya dereotu ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;