Böreğe başlamadan önce, kıyılmış maydanozları ve rendelenmiş kaşarı, beyaz peyniri harmanlıyoruz. Önceden bir tencereye 5-6 bardak su koyup kaynatıyoruz. Derince bir kaba soğuk su koyuyoruz. Yağlanmış tepsiye yufkanın birini kenarları dışarı gelecek şekilde seriyoruz. Bir yandan yumurtaları, sütü ve yağı, bir kabın içinde çırpıyoruz. Kaynayan suyun altını kapatıp, bir kenara alıyoruz. Kalan yufkaları 5-6 parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz parçaları sıcak suya salıp, sonra soğuk su ile soğutup tepsiye yaymaya başlıyoruz. Hazırladığımız yumurtalı harçtan, kaşık yardımı ile dizdiğimiz yufkaların üstüne azar azar yayıyoruz. İki yufkadan sonra, peynirli harcı yayıyoruz. Aynı işleme yufka bitinceye kadar devam ediyoruz. En son alta yayılan yufkanın kenarlarını, tepsiye doğru serip bitiriyoruz.
Kalan yumurtalı harçtan üzerine sürüp, isteğe göre çörek otu atıp, 180 derecede pişiriyoruz. Yapımı hem kolay hem az malzemeli bir tarif. Misafirlerinize rahatça yapabileceğiniz harika bir börek.
Afiyet olsun.