Sodalı yufka böreği yapımı için ilk olarak iç harcını hazırlayalım. İç harcı için beyaz peynir ve lor peynirini bir kaba alarak iyice karıştırın. Üzerine yarım demet maydanozu yıkayın ve ince ince doğrayın. İyice karıştırın. Sosunu hazırlamak için süt, yumurta ve yağı erin bir kapta iyice çırpın ve sodayı ekleyin. Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkanızı tepsiye serin. Sostan yufkanın her tarafına eşitçe sürün.
İkinci kat yufkayı serin. Yine her tarafına sos sürün. Üçüncü kat yufkayı serince sos sürmeden peynirli harcın tamamını ekleyin ve her tarafına eşitçe dağıtın. Tekrar diğer yufkaları tek tek seri ve sos sürün. Tüm yufkalar eklenince böreği dilimleyin ve kalan sosu böreğin her tarafına dökün. Böreğinizi buzdolabına koyun ve birkaç saat dolapta dinlendirin. Ardından ısıtılmış olan yüz doksan derece fırına verin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzeri kızarınca Fırından alıp servis edin.
Afiyet olsun.