Pastırmalı yufka böreği için öncelikli olarak pastırmalar kesme tahtası üzerinde parmak kalınlığında ince şeritler şeklinde doğranır. Karıştırma kabında böreklik peynir çatal yardımıyla ezilir. Üzerine kaşar peyniri rendeyle rendelenir. Pastırmalar da ilave edilerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. Diğer bir yandan yufkaları ıslatmak için bir kâsede yumurta, süt ve yağ iyice çırpılır. Fırın 200 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılır. Böreğin pişirileceği fırın tepsisi sıvı yağ ile iyice yağlanır.
Fırın tepsisi yerine tercihe göre borcamda kullanılabilir. Tek yaprak yufka mutfak tezgâhına serilir. Hazırlanan sos kaşık yardımıyla yufkaya sürülerek yufka iyice ıslatılır. Üzerine iç harçtan eşit miktarda serpilir. Yufkalar içe doğru rulo şeklinde sarılır. Hazırlanan rulo bıçak yardımıyla dört parçaya kesilerek fırın tepsisine alınır. Geri kalan 3 adet yufka içinde aynı işlem uygulanır. Tüm yufkalar fırın tepsisine dizilir. Bir adet yumurta küçük bir kâsede çırpılarak yumurta fırçası yardımıyla tüm yufkaların üzerine sürülür. Yufkaların üzerine çok az çörek otu serpilir. Pastırmalı yufka böreği önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Börek piştikten sonra fırından çıkarılarak oda sıcaklığında dinlenmesi için biraz beklenir. Daha sonra servis tabağına alınan pastırmalı yufka böreği sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.