Öncelikle baklavalık yufka böreğimiz için iç harcını hazırlayalım. Haşlanmış patatesleri kabuklarını soyalım. Küçük doğrayalım veya çatal yardımıyla ezelim. Tencereye soğanları soyup doğrayalım. Soğanları kavuralım. Doğranmış patatesleri ve isteğimiz baharatları ekleyip ocaktan alalım. Hazırladığımız börek içini soğuması için ayrı bir kaba alalım. Böreğin sosu için eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, süt, soda ve yumurtayı geniş bir kaba alıp iyice karıştıralım. Baklavalık yufkaları 5'er adet olarak ayıralım. Hazırladığımız yufkaları tek tek açalım, hazırlanan sosu fırça yardımıyla baklavalık yufkalara sürelim.
5 tane yufkaya aynı işlemi yapalım. Uzun kenarlı olan kısma hazırladığımız iç harcını koyalım. İç harcını koyduktan sonra rulo halinde yapıp sıkı bir şekilde saralım. Baklavalık yufkaları bu şekilde bitinceye kadar tekrarlayalım. Yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilen tepsiye dizelim.
Hazırladığımız böreklerin üzerine artan sosu sürelim. Sosu döktükten sonra üzerine susam dökelim. Önceden hazırladığımız 200 derecelik fırına tepsimizi yerleştirelim. Böreğimiz kızarana kadar pişirelim. Böreğimiz piştikten sonra yumuşak olması için bir kâseye su koyup böreklerimizin üzerine serpelim. 10 dakika dinlendikten sonra böreğimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.