Yufka Hamuru, Anadolu'da ekmek veya börek ihtiyacını karşılamak amacıyla asırlardan beri yapılan yufka hamuru oldukça doyurucu bir lezzettir. Yapılışının kolay olması ve insanların günlük besin ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılan yufka hamuru ile birçok yiyecek türü hazırlanmaktadır. Yufka hamuru bir kısım malzemelerle bütünleşerek doyurucu besinler yapılmaktadır.
Yufka hamuru sayesinde gözleme, pasta, börek ve tatlı gibi birçok besin maddesi hazırlanmaktadır. Hala günümüzde özellikle Doğu Anadolu bölgesinde yufka hamuru hazırlanarak doğal olan ekmek ihtiyacı karşılanmaktadır. Özellikle Ege ve Akdeniz mutfağının severek tükettiği bu besin maddesi birçok işletme tarafından hazırlanarak, hazır bir vaziyette yufka hamurundan üretilen yufkalar satılmaktadır. Aslında yufkanın hazırlanışı oldukça basittir ancak ekmek sanayinin gelişmesi ve fırınların artması hasebiyle artık insanlar zahmetli olan yufka hamuru hazırlama işlemini yapmamaktadır. Bunun yerine küçük işletmelerde hazırlanan yufkalar tüketilmektedir. Bugün sizlerle birlikte yufka hamuru hazırlamayı paylaşacağım.