{ "title": "Yufkadan Su Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/yufkadan-su-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 02:50:02", "author": "durdene yurtseven", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan börek, ile börek yapmak çok kolay. Hazır yufka pratik olduğundan her ev hanımı için kurtarıcı ve vazgeçilmezdir. İç harçlarının değişik olması nedeni ile hem besleyici hem çeşit açısından boldur. Mis gibi börekler. İster kıymalı ister patatesli ister peynirli, ıspanaklı. Hepsi de lezzetli. Bugünkü tarifimiz işte size yufkadan su böreği

Yufkadan Su Böreği İçin Malzemeleri
Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır?

Böreğe başlamadan önce, kıyılmış maydanozları ve rendelenmiş kaşarı, beyaz peyniri harmanlıyoruz. Önceden bir tencereye 5-6 bardak su koyup kaynatıyoruz. Derince bir kaba soğuk su koyuyoruz. Yağlanmış tepsiye yufkanın birini kenarları dışarı gelecek şekilde seriyoruz. Bir yandan yumurtaları, sütü ve yağı, bir kabın içinde çırpıyoruz. Kaynayan suyun altını kapatıp, bir kenara alıyoruz. Kalan yufkaları 5-6 parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz parçaları sıcak suya salıp, sonra soğuk su ile soğutup tepsiye yaymaya başlıyoruz. Hazırladığımız yumurtalı harçtan, kaşık yardımı ile dizdiğimiz yufkaların üstüne azar azar yayıyoruz. İki yufkadan sonra, peynirli harcı yayıyoruz. Aynı işleme yufka bitinceye kadar devam ediyoruz. En son alta yayılan yufkanın kenarlarını, tepsiye doğru serip bitiriyoruz. Kalan yumurtalı harçtan üzerine sürüp, isteğe göre çörek otu atıp, 180 derecede pişiriyoruz. Yapımı hem kolay hem az malzemeli bir tarif. Misafirlerinize rahatça yapabileceğiniz harika bir börek.

Afiyet olsun.
" } ] }