{ "title": "Yufkadan Rulo Börek", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/yufkadan-rulo-borek.jpg", "date": "20.01.2024 16:57:18", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yufkadan rulo börek, börek dendiği zaman ana malzemeniz yufkadır. Börek yapacağınızda yufkayı gerek elde açma yoluyla gerekse hazır yufkayla yapabilirsiniz. Hazır yufkayla yapacağınız börek elbette daha pratik olur. Tarifimizde yufkadan rulo börek hazırlayacağız. Rulo börek herkesin bildiği ve sevdiği börek türlerinden biridir. Artık klasikleşmiş tariflerden biridir. Börekte iç harç olarak dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Ispanaklı, ıspanaklı peynirli, patatesli, peynirli, kıymalı, dilerseniz karışık börekler yapabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olmasına rağmen, ikramı, yemesi oldukça keyif verici olan rulo börek her mutfakta pişen tariflerden biridir. Hanımlar bunu yapmaya hiç üşenmez. Malzemeleri hazırsa hemen işe girişirler. Çıtır çıtır bir börek yemeyi istediğiniz zaman yufkadan rulo börek yapabilirsiniz. İsterseniz böreğimizi birlikte hazırlamaya başlayalım. Çay saatine konuklarımıza ikram edelim. Hepinize kolay gelsin.

Yufkadan rulo börek için gerekli malzemeler
İç malzemeleri
Yufkadan rulo börek nasıl yapılır?

Rulo börek yapımında kullanacağımız yufkaların taze olması, nemini kaybetmemiş olması oldukça önemlidir. Böreği rulo şeklinde saracağımız için yufkanın dağılmaması gerekir. Bu yüzden günlük yufka bulabileceğiniz bir yerden yufkaları alın. Malzemelerimiz hazırsa, hemen börek yapımına girişelim. Önce patatesleri ister kabuklarını soyarak ister soymada suda haşlayalım. Daha sonra patatesleri rendeleyelim. Bir tavanın içinde çok ince kıyılmış soğanı az margarinle kavurmaya başlayalım. İçine kıymayı koyarak hafifçe kavurmaya devam edelim. Buna tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edelim. Daha sonra rendelenmiş patatesle birlikte kıymalı harcı karıştıralım. Harcın hafif acı olmasını istemezseniz, pul biberi koymayabilirsiniz. Böreğin harcını hazırladık, şimdi böreğin yapımına başlayabiliriz.

Tezgâhın üzerine bir adet yufkayı açın. Bunu tam ortasından kesin. Bütün yufkayı sararsanız böreğiniz kalın olur. Bir kâsede çırptığınız süt ve sıvı yağ karışımından yufkanın üzerine sürün. Yufkanın geniş yerine iç harcından koyun. Kenar kısımlarını içe katlayarak, rulo şeklinde sarın. Bunu fırın tepsisinin en ortasına yerleştirin. Bu parça gül böreği gibi oluyor. Yufkanın diğer parçasını da aynı şekilde harçla birlikte rulo sarın. Bunu tepsiye koyduğunuz yufkanın üzerine sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde harçla buluşturup, tepsideki böreğin üzerine dolayın. Tamamı bittikten sonra, tepsideki yufkadan rulo börek tarifini bıçakla bıçakla kesin. Bu kesme işlemini börek piştikten sonra kolay dilimleyebilmek için yapıyoruz. En son olarak yumurta sarısını kaldıysa, yufkalara sürdüğünüz süt ve sıvı yağ karışımıyla karıştırarak böreğin üzerine sürün. Dilerseniz biraz susam da serpebilirsiniz. Fırını 200 dereceye ısıtarak, yufkadan rulo börek tepsisini fırına koyun. Üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Çayın yanında ılık olarak böreğinizi ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }