{ "title": "Yufka", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/yufka.jpg", "date": "21.01.2024 11:17:08", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Yufka, Türk mutfağında tatlı ve tuzlu oldukça fazla çeşit mevcuttur. Börek çeşitleri olsun tatlı çeşitleri olsun hem fazladır ve hem de yemesi oldukça zevklidir. Hem tatlı yapmak hem de börek çeşitlerini yapmak için elbette kullanılan ilk malzeme yufkadır. Yufka mutlaka herkesin mutfağında bulunur. Artık sadece tatlı ve tuzlu yani börekler için değil yemekler içinde yufka kullanılıyor. Yufka dediğimiz gıda her marketin raflarında rahatlıkla bulunur. Yufka ince, açma bir hamurdur. Yufkayı markette bulabileceğiniz gibi evde kendinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca evde yufka yapmak tabi ki daha da sağlıklıdır.

Yufka için gerekli olan malzemeler
Yufka yapımı: Yufka için gerekli olan malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini bir bez ile örtüp yarım saat kadar dinlendirin. Dinlendikten sonra küçük bezeler alıp merdane ile incd olacak şekilde açın. Biraz açtıktan sonra oklava yardımı ile daha da büyütün. Her açtığınız yufkanın üzerini bez ile örtün. Tüm yufkaları aynı işlemden geçirin. Daha üzerini açıp biraz kurutun ve tekrar kapatın. En son olarak buzdolabına koyup arzu ettiğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }