{ "title": "Yufka Tatlısı", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/yufka-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 08:50:07", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Yufka tatlısı, Türk mutfağının zengin yemeklerinden bir tanesidir. Toplumuzda özellikle hamur işleri bakımından çok çeşitlilik olan ve değişik lezzetleri denemede ve yapmada inanılmaz boyutta bir çaba vardır. Yufka tatlısı da bunlardan bir tanesidir. Türk mutfağı çok zengin yapısıyla birçok ülke insanı açısından ilgi odağı haline gelmiştir. Bölge, bölge değişen yemek lezzetlerimiz ile her damak tadına hitap eden bir mutfağımızın olması da ayrıca bir lütuftur.

Yufka tatlısı lezzeti ile herkesin yapmayı isteyeceği bir tatlı çeşidimizdir. Herkesin yapabileceği yufka tatlısı için gereken malzemeleri sizlerle paylaşmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

Yufka tatlısı malzemeleri
Yufka tatlısının şerbeti için gereken malzemeler
Yufka tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle ilk belirteceğim yine yufkaların taze olması gerektiğidir. Eğer bulabiliyor iseniz köy yufkası ile dahada lezzetli olur. Yufkalarımızı birer birer fırın tepsisi üzerine açarak içerisinde boş yer kalmayacak şekilde zeytin yağ sürülerek her kat için işlem tekrarlanır. Her iki yufka arasına ayrıca cevizler serpiştirilerek yufkalar bitinceye kadar işlem tekrarlanmalıdır. Bütün yufkalar bittikten sonra üzerinin kırmızımsı bir görünüm alması için mutlaka yumurta sarısı ve yoğurt karıştırılarak sürülmelidir. Böylelikle piştiğinde görünümü yeme iştahınızı mutlaka arttıracaktır. Hazırladığımız tepsimizi daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza koyarak ortalama yarım saat pişmesini bekleriz.

Bu arada yufka tatlımızın hamuru pişerken bizde şerbetini yapmaya başlarız. Ocağın üzerine koyduğumuz tenceremizin içerisine suyumuzu ilave ederek şekerimizi ekleriz ve yarım limonun dış kabuğundan biraz rendeleyerek birazda suyundan sıkarak kaynatırız. Özleşinceye kadar kaynayacak olan şerbetimiz gereken kıvama geldiğinde fırında yufkalarımız da pişmiş olacaktır. Büyük ihtimalle tepsimizi fırından çıkartarak hazırladığımız şerbeti üzerine her yerine gelecek şekilde dökeriz. İşlem bittikten sonra tatlımızı rahat rahat servis yapabilmek için bir bıçak yardımı ile kare şeklinde keseriz. Bu güzel ve basit tatlıyı herkesin yapabileceğini tekrar söylemekte fayda vardır. Artık gelecek olan gün misafirlerine bile rahat rahat ikram edebilirsiniz ya da bu ramazan döneminde biz Müslümanların tuttuğu orucu açacağımız iftar yemeklerinin üzerine hafif bir tatlı olarak yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }