{ "title": "Yufka Mantısı", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/yufka-mantisi.jpg", "date": "19.01.2024 02:13:09", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yufka Mantısı, halk arasında yalancı mantı olarak da bilinir. Mantı yapımı bilindiği gibi oldukça zahmetli olduğu için zaman içinde bu tarif öğrenilerek tercih edilmeye başlanmıştır. Böreğe benzeyen yapımı sayesinde sıklıkla tercih edilir. Oldukça doyurucu ve kezzetlidir. Artık hep birlikte yufka mantısını hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Yufka Mantısı için malzemeleri
Yufka Mantısı Üzeri için
Salçalı Sos için
Yoğurtlu Sos için
Yufka Mantısı Üzeri için
Yufka Mantısı Nasıl Yapılır?

Yufka mantısı yapımı için öncelikli olarak iç harç hazırlanır. Soğanların ve sarımsakların kabukları soyulduktan sonra derin bir kâseye rende yardımıyla rendelenir. Üzerine tuz, karabiber ve kıyma eklenerek iyice yoğrulur. Yufka mantısı için kullanılacak olan fırın kabı sıvı yağ ile iyice yağlanır. Tek kat yufka mutfak tezgâhına serilir. Yufkanın kenarları içe doğru 3-4 parmak kalınlığında katlanır. Katlanan kısmın üzerine kıymalı iç harç serilir ve yufka içe doğru sıkıca sarılır. Rulo şeklindeki yufka 2 parmak kalınlığında bıçak yardımıyla kesilir. Geri kalan tüm yufkalar için aynı işlem tekrarlanır. Yufkaların hepsi yağlanmış fırın tepsisine kesilen yerler yukarı gelecek şekilde dizilir. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı kızdırılır. Kızdırılmış yağa biber salçası eklenerek salça biraz kavrulur ve üzerine su ilave edilir. Salça yaklaşık 2-3 dakika kaynatılır ve ocaktan alınır. Hazırlanan salçalı sos sıcakken yufkaların üzerine dökülür. Hazırlanan yufkalar önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. Yufkalar fırında pişerken üzeri için yoğurtlu sos hazırlanır. Sarımsakların kabukları soyulur ve biraz tuz ilavesiyle havanda dövülür. Daha sonra sarımsaklar ve yoğurt bir kabın içinde birleştirilerek iyice karıştırılır. Pişen yufka mantısı fırından çıkarılır ve dinlenmesi için oda sıcaklığında bir süre bekletilir. Küçük bir tavada kırmızı toz biber bir miktar yağ ile kızdırılır. Servis tabağına alınan yufka mantısının üzerine önce yoğurtlu sos sonrasında da kızdırılmış kırmızı toz biber dökülür. Son olarak bir tutam maydanoz da serpilerek sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }