{ "title": "Yufka Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/yufka-boregi.jpg", "date": "26.01.2024 10:01:30", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Yufka böreği, yufka böreği birçok çeşit ve lezzette yapılan ve kimsenin hayır diyemeyeceği lezzetlerden biridir. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Sabah kahvaltılarda, öğlen sofralarında, brunchda, beş çaylarında, akşam yemeklerinde kısacası her öğünde yenilebilen bir lezzettir. Doyurucu bir lezzettir. Fakat hamur işi olduğu için kalorisi yüksektir, bu nedenle kilo problemi olanların dikkatli tüketmesi gerekir. Börekler yapımı kolay olan fakat biraz zaman alan lezzetler olduğu için önceden hazırlanıp buzlukta da saklanabilir. İstediğiniz zaman çıkarıp çözdürerek tüketebilirsiniz. Yufka ile birçok börek yapılır ve bunların hemen hemen hepsi buzlukta saklanabilir. Sigara böreği, tepsi böreği, kol böreği, su böreği, rulo börek gibi tüm börek çeşitleri için bu yöntem kullanılabilir. Börekler hazırlanır, pişirilir ve soğuduğu zaman buzluğa atılır. İstediğiniz zaman çıkararak çözdürüp servis edebilirsiniz. Şimdi çok lezzetli olan börek tariflerinden birine bakalım.

Kıymalı yufka böreği yapımı için gerekli malzemeler
Kıymalı yufka böreği nasıl yapılır?

Kıymalı yufka böreği yapımı için ilk olarak iç harcını hazırlayalım. İç harcı için bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve bir tavaya alınır üzerine yarım su bardağı sıvı yağ konularak ocağa alınır. Ocak açılır ve soğan kavrulur. Ardından salça eklenir. Baharatlar ve tuz ilave edilir. Salça kavrulunca kıyma eklenir ve altı kısık bir şekilde pişirilir. Bu sırada sosunu hazırlayabilirsiniz. Sosu için sıvıyağ yumurta ve yoğurt bir kapta iyice çırpılır. Kıymalı harç piştiyse altı kapatılır. Yuvarlak bir fırın tepsisi yağlanır. Bir adet yufka tezgâh üzerine açılır ve sos sürülür. İkinci kat yufka serilir ve kıymalı harç uç kısmına konulur ve rulo şeklinde sarılır. Tepsinin gam ortasından bu rulo kıvrılarak kendi etrafına dolanır. Diğer yufkalarda bu şekilde hazırlanarak tepsiye sarılarak yerleştirilir. Üzerine sos sürülür ve 200 derece fırına sürülür. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve ardından fırından alınıp servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }