{ "title": "Yufka Açma", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/yufka-acma.jpg", "date": "19.01.2024 16:09:07", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Yufka Açma, Un, su ve tuz ile yoğurulan hamurun, oklava ile incecik açılması ile yapılıp, sac üzerinde pişirilen Anadolu'da kış ekmeği sayılan yufka, Türk mutfağında baklava, börek gibi tatlı ya da tuzlu hamur işlerinin yapılışında kullanılır. Dilenirse hamuruna yumurta da eklenerek yapılabilen yufkanın takdir edersiniz ki, elde açılmış olanının lezzeti bir başkadır. Ancak yufka açmak, bilmeyen kişilere oldukça zor ve beceri gerektiren bir iş gibi gelir. Aslında yufka açmak, el becerisinin yanı sıra birtakım deneyimler ile de oldukça kolaylaşan bir iştir. İlk zamanlarda hiç kimsenin istediği gibi yufka açamaması gayet normaldir. Çünkü yufka açmak deneyim gerektirir. Birkaç defa denedikten sonra eliniz alışır ve kolay ve pratik bir şekilde yufka açabilirsiniz. Yufka açmayı anlatılarak ya da yufka açan birisini izleyerek öğrenme imkânı elbette ki zordur. Ancak yufka açabilmek için gerekli olan birtakım temel bilgileri öğrendikten sonra ve birkaç pratik yaparak bu işi çözmek oldukça basit. Güzel, lezzetli ve incecik yufka açmak isteyenler ve yapacağı börek ve tatlılarda satılan hazır yufkalar yerine kendi yufkaları kullanıp lezzeti artırmak düşüncesi olanlar sizler için yufka açmanın bazı inceliklerini paylaştım. Bu bilgileri uyguladıktan ve birkaç deneyim yaptıktan sonra sizin de istediğiniz gibi güzel yufkalar açabileceğinize emin olabilirsiniz. Açtığınız yufkalarla kahvaltılarınız da harika gözlemeler ve börekler yapmaya ne dersiniz. Artık hamur açmaktan korkmayacağınız bu tarife haydi başlayalım bakalım. Hepinize kolay gelsin hanımlar.