{ "title": "Unlu Yufka Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/unlu-yufka-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 10:19:31", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Unlu yufka böreği, Ev hanımlarının kolayca yapabileceği bir tarif olan unlu yufka böreği pratik ve pişim aşaması kısadır. Bu börek son derece çıtır bir lezzet olarak ikram ettiğiniz kişileri etkileyecektir. Unlu yufka böreği çalışan bayanlar için vakit almayacak hem kolay hem de lezzetli bir tariftir. Böreğin yapım aşamasında içerisine koyulan peynir sıcakken yenildiğinde çok daha lezzetli bir tat oluşturmaktadır. Unlu yufka böreği tarihi çok eskiye dayanan ve ninelerimizin yaptığı çıtır böreklerden biridir. Bu börekler günümüze gelene kadar küçük değişikliklere ve çeşitlere ayrılmıştır. Bu tarifimizde size peynirli olanını tarif edeceğiz. Unlu yufka böreğine en yakışan da peynirdir. Sizlerde peynirli olanı tercih ederek en doğru seçimi yapmış olacaksınız.

Unlu Yufka Böreği Malzemeleri
Unlu Yufka Böreği Nasıl Yapılır?

Az bir malzeme ile bu lezzeti yakalamak için öncelikle fırın tepsisini yağ sürüyoruz. Yağlama işlemi yapılmazsa börek tepsiye yapışacağı için istediğiniz sonucu alamayıp yarısını tepsiye yapışmış halde bulabilirsiniz. Elinize orta boy bir kap alarak içerisine sıvı yağ, sirke, unu ve sütü ekleyerek birkaç dakika boyunca köpürene ve kıvam alana kadar çırpıyoruz. Artık sos kıvamındaki malzemelerimiz hazır. Temiz ve düz bir tezgâh üzerine bir adet yufkayı serelim yufkanın üzerine yapılan sostan bir miktar döndükten sonra yufkaya iyice yedirmelisiniz. Bu işlemi ne kadar iyi yaparsak o kadar lezzetli bir sonuç elde ederiz. Sos sürdüğümüz yufkanın üzerine bir adet yufka daha serelim. Aynı soslama işlemini tekrarlayalım. Bu işlemler bittikten sonra soslu yufkayı sekiz parça olacak şekilde bölüyoruz. Böldüğümüz parçaların geniş kenarlarına peynirli harçtan bir miktar koyarak çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. Hazırladığınız yufkaları önceden yağladığınız tepsiye dizin. Fırını inceden 190 derece ısıtın. Yumurta sarısını tüm böreklerin üzerine fırça yardımıyla sürün. Susam ya da çörek kötü serpiştirin. Bu aşamalar bittikten sonra böreği fırına sürün. Böbreğinizi sık aralıklarla kontrol ederek üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin şimdiden afiyet olsun.
" } ] }