{ "title": "Tavuklu Yufka Mantısı", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/tavuklu-yufka-mantisi.jpg", "date": "21.01.2024 01:05:11", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "
Tavuklu Yufka Mantısı, en sevdiklerimden, hele annem bir yapar ki, tabiri caizse yemede yanında yat. Tavuklu yufka mantısı hem ekonomik hem mükemmel leziz hem de çok pratik olduğu için birçok kişinin vazgeçilemez yemekler listesinde mutlaka eklidir. Oldukça kalabalık aile yemeklerinde de mutlaka olması gereken bir lezzettir. Tavuklu yufka mantısını hazırlayıp, fırına koyduktan sonra da rahatlıkla diğer yemeklerinizi, mezeleri ve salataları hazırlayabilirsiniz. Bir de özellikle çalışan bayanlar, tavukları bir gün önceden haşlayıp dolaba koyarsanız, ertesi gün dolaptan çıkartıp pratik bir şekilde yemeğinizi yapabilirsiniz. Tavuklu yufka mantısı, öyle lezzetli bir yemektir ki, tavuğu sevmeyen bir kişiye bile tavuğu yedirebilir. Şahsen benim kızım, asla ağzına tavuk koymaz, fakat yemekte tavuklu yufka mantısı varsa, sofranın başında ilk onu görürüz. Bu tavuklu yufka mantısı tarifine, bazı kişiler de yalancı çerkez mantısıda demektedir. Bu tarifteki malzemeler, bir fırın tepsisine sığacak kadar malzemelerdir.

Tavuklu Yufka Mantısı (Çerkez mantısı) Malzemeleri
Tavuklu Yufka Mantısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle, tüm tavuğumuzu güzelce yıkadıktan sonra, suyu fazla olacak şekilde, içine tuzu ilave edip, 15-20 dakika kadar pişirmek üzere haşlamaya bırakalım. Güzelce haşlanan tavuğu, sudan çıkartıp biraz soğuduktan sonra, Çokda küçük olmayacak şekilde güzelce didikleyelim. Fırın tepsisinin altına biraz çiçek yağı sürelim, yağladığımız fırın tepsisine önce yufkanın birini serelim, üzerine biraz çiçek yağı gezdirelim, üstüne diğer yufkayı koyalım, onun üzerine de biraz çiçek yağı gezdirdikten sonra, didiklediğimiz tavukların yarısını her tarafına eşit gelecek miktarda dağıtalım. Üstüne diğer yufkayı kapatalım, yine biraz çiçek yağı gezdirdikten sonra bir tane daha yufka koyalım, onun üzerine de kalan didiklenmiş tavukları eşit miktarda yayalım, üzerine diğer yufkayı kapatıp, arasına yine çiçek yağını sürüp, en son kalan yufkayı güzelce yerleştirip, 200' derecede pişmek üzere 15-20 dakikalığına fırına bırakalım. Üzeri kızarana kadar. Bu arada tavuk suyunu da biraz soğumaya bırakalım. Tavuklu yufka mantımız fırında pişene kadar bu arada sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Sarımsakları ve tuzu, bir havana koyup iyice ezilmesini sağlayalım, ezilmiş olan sarımsakları derince bir kaba koyup üzerine yoğurdu ilave edip, iyice karıştıralım. Sarımsaklı yoğurdumuz hazır. Bu arada bir sosluk kabına, çiçek yağını koyup iyice ocakta kızdıralım, ocaktan alır almaz, içine acı pul biberi ilave edelim. Sosumuz da hazır. Fırında kızaran tavuklu yufka mantısını çıkartıp, biraz soğumuş olan tavuk suyunu, eşit miktarda üzerine dökelim, 5 dakika daha fırına bırakalım. 5 dakika daha, tavuk suyu ile pişmiş olan, tavuklu yufka mantısını fırından alalım. Tavuklu yufka mantısını da fırın böreği gibi kare şeklinde keselim, servis yaparken de servis tabağına dilimleri aldıktan sonra, üzerine sarımsaklı yoğurdu ve sosu dökerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }