{ "title": "Tahinli Yufka Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/tahinli-yufka-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 16:47:52", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Tahinli yufka böreği; Tahinli açmalar börekler çörekler yediden yetmişe bir çoğumuzun severek tükettiği atıştırmalıklardandır. Özellikle İç Anadolu'da fazlasıyla tüketilen tahin İnsan sağlığına oldukça önemli bir besindir. Fakat her şeyin fazlası zarar olduğu gibi tahini de kararınca tüketmek gerekir. Tahini birbirinden lezzetli mezelerde kullanmakla birlikte böreklerde çöreklerde de kullanmaktayız. Örneğin tahinli yufka böreği çıtır çıtır enfes bir lezzettir. Tahinli yufka böreğini dileğimize göre tuzlu dileğimize göre tatlı hazırlayabiliriz. Fakat tahine en fazla şeker yakışmaktadır. Evimde sık sık yaptığım çocuklarımın da bayılarak yediği bu enfes böreği en son küçük kızımın okulunda olan bir etkinlik için hazırlamıştım. Kızımın ana sınıfı arkadaşları bayılarak yemişlerdi. Sizlerde bilirsiniz küçük çocuklara besleyici bir şeyler yedirmek oldukça zordur özellikle de yemek seçen ve mızmız bir çocuksa, ama tahinli yufka böreğini severek tüketmektedirler. Üstelik çay keyfini boş yapmak istemeyenler içinde çok iyi bir alternatiftir. Sizde bu enfes lezzeti tatmak ve sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz sizlerle paylaştığım tarife harfiyen uymanız gerekecektir.

Tahinli yufka böreği için gerekli malzemeler
Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Tahinli yufka böreği için ilk olarak yufkaya süreceğimiz tahin karışımını hazırlıyoruz. Yarım paket margarini eritip içerisine bir su bardağı tahini ekliyoruz. Daha sonra toz şekeri ilave edip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı bir kenara alıp bir kâse ceviz içini de yanımıza alıyoruz. Daha sonra bir adet yufkayı tezgâhın üzerine serip içerisine üzerine hazırladığımız tahin karışımından iki üç yemek kaşığı sürüyoruz ve hazırladığımız ceviz içinden serpiyoruz. Daha sonra yufkayı ikiye katlayıp de şeklini alıyoruz. Daha sonra tekrar tahin sürüp tekrar ceviz içi serpip kenarlarını içe katlıyoruz. Ardından iki parmak kalınlığında rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra 8-10 santim büyüklüğünde kesip pişirim kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Ardından bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemlere devam edip hazırladığımız tahinli yufka böreğinin üzerine süreceğimiz karışımı hazırlıyoruz. Üzeri için bir kâsenin içine süt, sıvı yağ ve yumurtayı koyup karıştırıyoruz. Daha sonra bir fırça yardımıyla tahinli yufka böreklerinin üzerine sürüyoruz ve üzerlerine susam serpiyoruz. Hazırladığımız börekleri önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri çıtır çıtır kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız tahinli yufka böreğini sıcak sevenler sıcak tüketebilir soğuk sevenler üzerine pudra şekeri serperek soğuk tüketebilir. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }