{ "title": "Sodalı Yufka Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/sodali-yufka-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 14:32:54", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Sodalı yufka böreği, sodalı yufka böreği oldukça sevilen böreklerden biridir. Hem lezzetli hem kolay börek tariflerinden biridir. Soda konulması da ayrı bir lezzet ve gevreklik katarak böreğinizin daha lezzetli olmasını sağlıyor. Çok lezzetli olan bu börek harcı için daha çok peynirli harç kullanılıyor. Peynirli harç ile yapılan böreklere daha çok yakışıyor soda. Sodalı börek kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle ailece yapılan pazar kahvaltılarında gözlerin aradığı bir lezzettir. Bu börek derin dondurucuda da uzun süre saklanabilen bir börektir. Böylelikle ani gelen misafirleriniz için hazır olan ve kısa sürede ikram edebileceğiniz lezzetler arasına giriyor. Şimdi bu güzel börek tarifine bakalım.

Sodalı yufka böreği yapımı için gerekli malzemeler
Sodalı yufka böreği nasıl yapılır?

Sodalı yufka böreği yapımı için ilk olarak iç harcını hazırlayalım. İç harcı için beyaz peynir ve lor peynirini bir kaba alarak iyice karıştırın. Üzerine yarım demet maydanozu yıkayın ve ince ince doğrayın. İyice karıştırın. Sosunu hazırlamak için süt, yumurta ve yağı erin bir kapta iyice çırpın ve sodayı ekleyin. Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkanızı tepsiye serin. Sostan yufkanın her tarafına eşitçe sürün. İkinci kat yufkayı serin. Yine her tarafına sos sürün. Üçüncü kat yufkayı serince sos sürmeden peynirli harcın tamamını ekleyin ve her tarafına eşitçe dağıtın. Tekrar diğer yufkaları tek tek seri ve sos sürün. Tüm yufkalar eklenince böreği dilimleyin ve kalan sosu böreğin her tarafına dökün. Böreğinizi buzdolabına koyun ve birkaç saat dolapta dinlendirin. Ardından ısıtılmış olan yüz doksan derece fırına verin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzeri kızarınca Fırından alıp servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }