{ "title": "Patatesli Yufka Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/patatesli-yufka-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 08:06:29", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Patatesli Yufka Böreği, hemen hemen her evde bulunan uygun fiyatlı malzemelerle yapılabilecek bir börek çeşididir. Her ev hanımının kolaylıkla yapabileceği ve ister çay saatlerinde ister kahvaltı ve ara öğünlerde zevkle servis edeceği, çocukların beslenme çantalarına koyabileceği lezzetli bir börek türüdür.

Patatesli yufka böreği için gereken malzemeler
Patatesli yufka böreği nasıl yapılır?

İç harcı için patatesler haşlanır kabukları soyulur, bir çatal yardımı ile kabaca ezildikten sonra hafifçe yağlanmış bir tavada yemeklik doğranmış kuru soğan ile birkaç dakika kavrulur. Ocağın altı kapatıldıktan sonra karışımın içine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve yeşillikler eklenir ve bir süre soğuması için bekletilir. Süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı derin bir kâsede içine bir tutam tuz atılarak iyice çırpılır, bu yufkaların arasına süreceğimiz karışımdır. Yumurtanın sarısı en son böreğin üzerine sürmek için ayrılır.

Bir fırın tepsisinin dibi yağlanır veya yağlı kâğıt serilir, birinci yufka tepsinin dibine yayılır ve üzerine bir fırça yardımıyla hazırlanan sütlü karışımdan sürülür, ikinci yufka iki parçaya bölünür, birinci parça yine tepsiye serilir ve üzerine sos sürülür ikinci parçanın üzerine patatesli harcın yarısı dökülür. Üçüncü yufka da iki parçaya bölünür ilk parçası tepsiye serilir ve üzerine sos sürülür ikinci parçası tepsiye serilerek üzerine kalan patatesli harç dökülür ve son parça yufka güzelce tepsiye yerleştirilir. Börek dilimlenir ve kalan sütlü sosa ayrılan yumurta sarısı da eklenerek böreğin üzerine tamamı iyice yedirilir. 190-200 derecelik önceden ısıtılan fırında 25-30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }