{ "title": "Kuru Yufka Tatlısı", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/kuru-yufka-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 07:27:46", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Kuru yufka tatlısı, eskilerden beri yapılmaktadır. Kuru yufkayı eskiden ocakta tek tek pişirip kuruturlardı. Kurutulan yufkalar yıl içerisinde tatlı yapılıp yenilirdi. Özellikle ramazan aylarında çokça kuru yufka tatlısı yapılırdı. Ramazan sofralarının vazgeçilmesi arasında yer almaktaydı. Şimdilerde ise eski geleneği sürdürmeye çalışan bayanlar kuru yufkayı market ve bakkallardan temin edip bu güzel tatlıyı sofralarında ikram etmektedirler. Şimdi ise kuru yufkadan yapılan bir tatlı tarifi vereceğim. Şimdiden kolaylık ve afiyet diliyorum.

Kuru Yufka Tatlısı için Gerekli Malzemeleri
Kuru Yufka Tatlısı Şerbeti için Gerekli Malzemeleri
Kuru Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kuru yufka tatlısı için öncelikle şerbetini yapmalıyız. Su ile şekeri bir tencereye alıp ocağa koyalım. Tencerede suyla şekeri iyice karıştırarak eritelim. İyice erimesi şerbetin şekerlenmesini önlemektedir. Şerbet kaynayınca limon suyunu da ekleyelim. Şerbet kaynadıktan sonra 20 dakika tutalım. Sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Fırın tepsisini yağlayıp tezgâhın üzerine koyalım. Kuru yufkaları da çıkartıp ikiye ayıralım. Kuru yufkaları su yardımıyla ıslatalım. Islattığımız yufkaları fırın tepsisine dizelim. Tepsiye koyduğumuz yufkaları elimizle çok bastırmadan düzeltelim. Bu işlemi 3-4 kat olacak şekilde tekrarlayalım. Erittiğimiz tereyağını 4. Kat yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde dökelim. Tereyağı döktüğümüz yufkaların üzerine dövülmüş cevizleri de dökelim. Cevizleri döktükten sonra tekrar yufkaları ıslatıp tepsinin üzerini kapatalım. Bu işlemi yufkalar bitinceye kadar devam etmeliyiz. Yufkalar bitince üzerine erittiğimiz tereyağını bolce dökelim. Tereyağını döktükten sonra bıçak yardımıyla kesip dilimleyelim. Kuru yufka tatlısını önceden ısıtılmış 180 derecede fırına koyalım. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan kuru yufka tatlısına soğuk olan şerbeti döküp, şerbet çekinceye kadar bekleyelim. Kuru yufka tatlımız hazır. Kuru yufka tatlımızı ister kaymak ister dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }