{ "title": "Hazır Yufkadan Tepsi Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-yufkadan-tepsi-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 18:32:21", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Hazır Yufkadan Tepsi Böreği, hazırlaması ve pişirmesi oldukça kolaydır. Böreğin hazırlanarak fırına verilme süresi yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir. Hiçbir şekilde el oyalamaz. Oldukça lezzetlidir. Kahvaltılarda, öğlen yemeklerinde özellikle de bayanların çayın yanında günlerde tercih ettiği bir börek çeşididir. Bu pratik ve lezzetli börek tarifini hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Hazır Yufkadan Tepsi Böreği İçin Malzemeleri
Yufkaları Islatmak için
İçi için
Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Üzeri için
Hazır Yufkadan Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır yufkadan tepsi böreği yapımı için öncelikli olarak iç malzemeler hazırlanır. Kuru soğanların ve sarımsakların kabukları soyulur. Soğanlar kesme tahtasında küp-küp doğranırken sarımsaklar ince ince kıyılır. Genişçe bir tavada sıvı yağ kızdırılır. Üzerine soğanlar ve sarımsaklar eklenerek yumuşayıncaya kadar kavrulur. Daha sonra üzerine kıyma eklenir. Kıyma pişene kadar yaklaşık olarak 8-10 dakika daha kavrulur. Soğanların yanmaması için ara ara karıştırma işlemine devam edilir. Kıymada pişince tuz ve karabiberde eklenerek ocaktan alınır. Diğer bir yandan bir kâsede yumurta, süt ve yağ iyice çırpılır. Fırın 200 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılır. Böreğin pişirileceği fırın tepsisi sıvı yağ ile iyice yağlanır. Fırın tepsisinin tabanına tek kat yufka bütün olarak serilir. Geriye kalan 4 adet yufkanın her biri iki eşit parçaya bölünür. Hazırlanan sos kaşık yardımıyla yufkaya sürülerek yufka iyice ıslatılır. İç malzemelerin fırın tabanına akmaması ve yanmaması için alt tabanın diğer katlara göre biraz kalın kalmasında fayda vardır. O nedenle üzerine 2 adet yarım yufka daha konularak sos ile tekrar tüm yufkalar tekrar ıslatılır. İç harçtan fırın tepsisine eşit şekilde pay edilir. İç harcın üzerine tekrar 2 adet yarım yufka serilir. Yufkalar sos ile ıslatılır ve aynı işleme tüm yufkalar bitene kadar devam edilir. Son kata gelindiğinde tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar bohça kapatır gibi kapatılır. Kalan sosun içine bir adet yumurta daha ilave edilir ve iyice çırpılır. Tüm sos böreğin üzerine dökülür. Börek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırının pişirme hızına göre börek fırın içinde ara ara yönü çevrilebilir. Börek piştikten sonra fırından çıkarılarak oda sıcaklığında biraz dinlenmesi için üzeri temiz bir sofra bezi ile örtülür. Tercihe göre istenilen şekilde kesilerek servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }