{ "title": "Hazır Yufkadan Su Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-yufkadan-su-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 12:27:48", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan su böreği, Su böreği hem lezzeti ile hem de görselliği ile birçok kişinin damakta tadına hitap eden bir börektir. Genelde pastanelerden aldığımız bu böreğin en çok kaşar peyniri ile yapılanı çok sevilerek tüketilir. Su böreğini tatlı şerbeti ile yapıp satanlar bile vardır. Lezzeti bakımından ve görüntüsü bakımından onu diğer böreklerden ayıran en büyük özelliği yumuşak olması ve daha yağlı olmasıdır. Bugün sizlere evde su böreği nasıl yapılır onu anlatacağım. Belki ilk bakışta zor gibi gözüken ama rahatlıkla yapabileceğini hazır yufkadan su böreği, bir kere yaptıktan sonra herkese ikram edebileceğiniz bir börek oluverir.

Hazır Yufkadan Su Böreği Malzemeleri
Hazır Yufkadan Su Böreği Nasıl Yapılır?

Hazır yufkadan su böreğimizi, yapmak için öncelikle iç harcının malzemelerini hazırlayarak bir kâse içerisine rendelenmiş kaşar peynirini hazır halde bekletiriz. Daha sonrasında ayrı bir kâse içerisine de sütümüzü, yumurtayı ve sıvı yağı koyup özleşinceye kadar karıştırıcı ile iyice karıştırınız. Diğer taraftan fırın tepsisinin zeminini iyece boş yer kalmayacak şekilde yağladıktan sonra tüm parça halindeki yufka tepsiye açılmış bir şekilde yanlardan sarkacak şekilde yerleştiriniz. Fırın tepsisine fazla gelen parçaları ister elinizle isterseniz de bir bıçak yardımı ile kesiniz. Harcımızı birinci kata hiçbir boşluk kalmayacak şekilde bir fırça yardımı ile sürerek ikinci ve üçüncü katıda aynı şekilde yapınız. Bu üç kattan çıkan parçaları daha sonra bir küçük kâse içerisine biraz ayırdıktan sonra kalan harcın içerisine atarak karıştırınız. Ortasına bu yufka parçalarının olduğu harcın hepsini dökerek fırça yardımı ile iyice dağıtınız. İç harç malzememizi yani rendelenmiş kaşarı üçüncü katın içerisine ilave ederek iyice tepsinin her yerine dağıtınız ve sonraki iki katı sırası ile süt harcını sürerek yerleştiriniz.

En son kata geldiğinizde kalan harcın içerisine son üç yufkadan çıkacak olan parça yufkaları ilave ederek sürünüz ve son katıda geçiniz en üste bir tarafa önceden ayırdığımız yumurta sarının içerisine biraz yoğurt ilave edip iyice çırptıktan sonra dilerseniz üzerini çörek otu ya da susamla süsleyiniz. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına sürmeden önce böreğimizi kareler halinde kesmeyi unutmayınız pişirme işlemi olduktan sonra kesme işlemi daha zor olur. Dilerseniz yağlı bir görünüm için 250 gram kadar tereyağını eritip üzerine dökebilirsiniz. Ortalama yarım saat içerisinde pişecek olan hazır yufka su böreğimiz artık yemeniz için hazır hale gelir. Bu arada tatlı gibi ikram etmek isteyenler için her bir dilimi lokmalık küpler halinde kesip şerbetli tatlılar için hazırlanan sıcak şerbeti üzerine dökerek de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }