Hazır yufkadan rulo börek tarifleri, hazır yufkayla hazırlanan börekler hem pratik hem de oldukça lezzetli tariflerdir. Yapımı pratik ve kolay olduğu için birçok kişi tarafından da sıkça tercihe dilmektedir. Hazır yufkadan hazırlanan rulo börek tarifleri gün masalarında, davet sofralarında, Ramazan'da iftar ya da sahur için hazırlanabilir.
Hazır yufkadan patatesli rulo börek için gerekli malzemeler
4 tane taze yufka
5 tane haşlanmış patates
2 tane orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
İnce kırılmış maydanoz
Kimyon, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve sıvıyağ
Sosu için
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 tane yumurta
Hazır yufkadan patatesli rulo börek nasıl yapılır?
Patatesler basınçlı tencereye alınarak haşlanır. Haşlanan patateslerin kabuğu soyulduktan sonra çatal yardımıyla ezilir. Kuru soğanın kabukları soyulup, yemeklik olacak şekilde doğranır. Uygun bir tavanın içine sıvıyağ alınır ve ısıtılır. Yağ ısındıktan sonra üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan eklenerek kavrulur. Soğanın rengi değiştikten sonra üzerine ezilmiş patatesler eklenip, kavrulmaya devam edilir. Biber salçası, domates salçası, baharatlar, tuz ilave edilerek karıştırılır. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ilave edilip, ocağın altı kapatılır. Sosu için çukur bir kabın içine yumurta, süt ve sıvıyağ eklenip çırpılır.
Yufkanın biri mutfak tezgâhına serilir. Önce sıvı harçla her tarafı ıslatılır. Tekrar hazırlanan patatesli harç yufkanın her tarafına yayılır ve diğer yufka harcın üzerine serilerek aynı işlemler tekrarlanır. Üçüncü yufka da harcın üzerine serilerek önce sıvı sosla ıslatılır. Ardından kalan patates yufkanın her tarafına eşit yayılır. Hazır hale gelen börek sıkı bir şekilde rulo sarılır. Hazırlanan rulo buzdolabına alınarak 1-2 saat dinlendirilir. 2 saatin sonunda dolaptan alınarak iki parmak genişliğinde kesilir. Fırın kabına yağlı kâğıt serilerek kesilen börekler fırın kabına dizilir. Fırın 200 derecede ısıtılarak, ısınmış fırına verilir. Böreklerin altı üstü kızarana kadar fırınlanır. Yaklaşık 45 dakika içinde börekler servis için hazırdır.
Afiyet olsun.
Hazır yufkadan peynirli rulo börek için gerekli malzemeler
4 tane taze yufka
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
2 tane yumurta
Yeteri kadar soğuk su
İç harcı için
200 gram beyaz peynir
Yarım bağ maydanoz
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörek otu ve susam
Hazır yufkadan peynirli rulo börek nasıl yapılır?
İlk önce yufkaları ıslatmak için böreğin sosu hazırlanır. Çukur bir kabın içine yoğurt, yumurta eklenerek çırpılır. Farklı bir kabın içine peynir alınarak çatal yardımıyla ezilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenir ve harmanlanır. 4 tane yufka mutfak tezgâhında üst üste serilir. Sigara böreği gibi 8 eşit parçaya bölünür. Bu şekilde toplam 32 adet börek elde edilir. Her bir parça hazırlanan sosla ıslatılır. Yufkaların geniş kısmına hazırlanan iç harçtan yerleştirilir ve çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır. Çukur bir kabın içine soğuk su koyularak sarılan yufkalar soğuk suya batırılır. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serilir ve sudan alınan börekler tepsiye dizilir. Tüm börekler aynı şekilde tepsiye dizildikten sonra buzdolabına alınarak 1 saat bekletilir. 1 saat sonra böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve susamla süslenerek 200 derecede ısınmış fırına verilir. Böreklerin altı üstü kızarana kadar fırınlanır.
Afiyet olsun.
Hazır yufkadan kıymalı rulo börek için gerekli malzemeler
3 tane taze yufka
2 tane yumurta (Biri üzeri için)
1 kahve fincanı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
Çay kaşığının ucuyla karbonat
İç harcı için
250 gram kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
2 tane yeşilbiber
1 tane kırmızı biber
Tuz, kırmızı pul biber, kekik ve karabiber
Hazır yufkadan kıymalı rulo börek nasıl yapılır?
Böreğin sosu için yumurta, süt, sıvıyağ, karbonat ve yoğurt bir kabın içinde çırpılır. Uygun bir tavanın içine sıvıyağ eklenir. Üzerine kıyma ilave edilerek kavrulur. Kuru soğanın kabukları soyulup ince ince doğranır ve kavrulan kıymaya eklenir. Biberler aynı şekilde ufak ufak doğranıp malzemelere ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Baharatlar ve tuz eklenerek karıştırılır.
Yufkanın biri mutfak tezgâhına serilir ve üzeri hazırlanan sosla ıslatılır. Diğer yufka ıslanan yufkanın üzerine serilip tekrar sıvı sosla ıslatılır. Kıymalı harç yufkaya dökülerek yayılır. Yufkanın kenarları içe doğru katlanır ve yufka çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır. Diğer iki yufkada aynı şekilde hazırlanır. Hazırlanan rulo göz kararı bıçakla kesilip, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derecelik fırına verilerek pişirilir.