{ "title": "Hazır Yufkadan Peynirli Börek", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-yufkadan-peynirli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 17:49:13", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Hazır Yufkadan Peynirli Börek, hızlı ve kolay hazırlanması nedeniyle sıklıkla tercih edilir. İster sabah kahvaltısında ister öğlen yemeğinde çayın yanında rahatlıkla tüketilebilir. Yediden yetmişe herkesin severek yediği bir börektir. İç malzemesi tercihe göre daha farklı kullanılabilir. Bu lezzetli böreği çok pratik şekilde hazırlayacaksınız. Kolay gelsin.

Hazır Yufkadan Peynirli Börek İçin Malzemeleri
Yufkaları Islatmak için
İçi için
Hazır Yufkadan Peynirli Börek Üzeri için
Hazır Yufkadan Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Hazır yufkadan peynirli börek yapımı için öncelikli olarak biraz derin bir kâsede yumurta, süt ve yağ iyice çırpılır. Diğer bir kapta böreklik peynir çatal yardımıyla ezilir. Kaşar peyniri rendelenir ve peynire eklenir. Dereotu ve maydanoz ayıklanarak temizlenir ve kesme tahtası üzerinde ince ince kıyılır. Dereotu ve maydanozlar da peynire eklenerek iç harç iyice karıştırılır. Fırın 200 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılır. Hazır yufkadan peynirli börek için tercihe göre ister fırın tepsisi ister genişçe bir borcam tercih edilebilir. İlk olarak fırın tepsisi sıvı yağ ile iyice yağlanır. Tek yaprak yufka mutfak tezgâhına serilir. Hazırlanan sos kaşık yardımıyla yufkaya sürülerek yufka iyice ıslatılır. Üzerine bir kat daha yufka serilir ve aynı şekilde yufka tekrar ıslatılır. Yufkalar dörde bölünür. Bölünen her bir parça tekrar ikiye bölünür. Böylece yufka sekiz eşit parçaya bölünmüş olur. Her bir yufka parçasına eşit miktarda iç malzemeden konur. Yufkalar geniş kısımdan ikiye katlanarak 3 parmak kalınlığında sarılır.

Hazırlanan börekler yağlanan fırın tepsisine dizilir. Geriye kalan 4 adet yufka içinde aynı işlem tekrarlanır. Tüm börekler hazırlandığında son olarak bir kapta yumurta iyice çırpılarak yumurta fırçası yardımıyla tüm böreklerin üzerine sürülür. Böreklerin üzerine susam ve çörek otu da serpilerek fırına verilir. Börek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Börek piştikten sonra fırından çıkarılarak oda sıcaklığında biraz dinlendirilir. Servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }