{ "title": "Hazır Yufkadan Mantı", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-yufkadan-manti.jpg", "date": "19.01.2024 20:36:06", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan mantı, eğer sizlerde evde mantı yapmak istiyorsanız ama zahmetli olacağından hamurunu açmakla uğraşmak istemiyorsanız marketlerden alacağınız yufka ile kolayca sizlerde evde mantı yapabilirsiniz.

Hazır yufkadan mantı malzemeleri
Hazır yufkadan mantı sosu için malzemeler
Hazır yufkadan mantı üzeri için malzemeler
Hazır yufkadan mantı nasıl yapılır?

Bir kabın içerisine öncelikle iç harcını yapalım. Kıyma konularak yemeklik doğranmış olan soğan eklenerek ince ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı biber eklenerek yoğurulur. 1 yufka alınarak tezgâhın üzerine konulur ve iç harcın yarısı konularak rulo olacak şekilde çok sıkıca sarılması gerekmektedir. Daha sonradan ikinci olan yufka da tezgâha konulur ve kalan iç harcı da dökülerek sıkıca rulo yapılır.

Yapılan bu rulolar iki parmak kalınlığında kesilerek bir fırın tepsisi yağlanır ve içine konularak, pişinceye kadar yaklaşık 40 dakika boyunca pişirilir. Ayrı bir kabın içerisinde sosu hazırlanır. Bütün malzemeler tavaya alınarak karıştırılır ve ısıtılır. Bir ayrı kabın içinde 1 kâse süzme yoğurt konularak 4 diş sarımsak soyulup dövülerek karıştırılır ve tuzu atılır. Fırından çıkan mantıklarımızın üzerine önce yoğurdu ardından da üzerine sosunu ilave ederek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }