{ "title": "Hazır Yufkadan Kol Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-yufkadan-kol-boregi(1).jpg", "date": "21.01.2024 01:33:28", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "c, Hazır yufka ile yapılabilecek en lezzetli böreklerden birisi de kol böreğidir. Aslında elde yufka açmak istediğimizde bizi çok zorlayacak kol böreği hazır yufkalar sayesinde oldukça pratik bir hal almıştır. Çoğumuzun severek yediği kol böreği isminden de anlaşıldığı gibi yufkaları parçalamadan tüm tüm sararak yaptığımız bir börektir. Küçüklüğümden beri börek yemeği çok sevdiğimden ilk öğrendiği börek çeşidi olan kol böreğini bugün sizlere anlatacağım için çok mutlu hissediyorum kendimi, her nedense biz Türk bayanlarının hamur işlerini çok sevmesi alınan kilolardan ötürü anlaşılamasa da bizde anlamasakta seviyoruz.

Hazır yufkadan kol böreğinin malzemeleri
Üzerine
Hazır yufkadan kol böreği nasıl yapılır?

Sizlere yukarıda belirttiğimiz malzemelerden yumurtayı sütü ve sıvı yağı derince bir kâsenin içerisine koyunuz ve el karıştırıcı yardımı ile karışım iyice özleşinceye kadar çırpınız. Bu arada başka bir kâse içerisine koyacağımız iç harcı için beyaz peynir ve doğranmış maydanozlarımızı koyup karıştırınız. Ayarladığınız düz bir zemin üzerine bir adet tüm yufkanızı kırışıklık kalmayacak şekilde açınız. Hazırladığımız yumurtalı harcı hiçbir yeri boş kalmayacak şekilde sürünüz böylelikle böreklerimiz lezzeti ve çıtırlığı tam ayarında olacaktır. Bu arada dilerseniz süt yerine yoğurtta kullanabilirsiniz. Tam yağlı beyaz peynir ve maydanozdan hazırladığımız iç harcını yufkanın her yerine serpiştirerek dağıttıktan sonra yufkamızı rulo halinde sarıp önceden yağladığımız yuvarlak tepsimize, bir daire oluşturacak şekilde kıvırarak yerleştiriniz. Yumuşak düşmesini ve gevrememesi, tatlı çıtır bir börek için çok önemli bir ayrıntıdır. Her yufka için aynı işlemi tekrarlayıp tepside kalınan yerden kıvırarak tepsi doluncaya kadar yerleştiriniz. En son olarak sütlü yumurtalı karışımdan üzerine sürerek çörek otu ya da susamı üzerine serpiştiriniz. Daha önceden 180 derecede hazırladığımız fırınımıza hazırladığımız börek tepsisini yerleştirin ve ortalama yirmi beş dakika pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden yiyecek herkese afiyet olsun.
" } ] }