{ "title": "Hazır Yufkadan Kıymalı Börek", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-yufkadan-kiymali-borek.jpg", "date": "19.01.2024 15:55:25", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan kıymalı börek, oldukça lezzetli ve kolay bir börek çeşididir. Hazır yufka kullanılması böreğin yapımını oldukça kolay hale getiriyor. Kimine göre fırında, kimine göre tavada, kimine göre saç üzerinde farklı lezzetler sunuyor. Aslında önemli olan pişimi kadar içine katılan malzemelerinde lezzetinin güzel olması gerekiyor. Hazır yufkadan kıymalı börek yapımı hem oldukça kolay hem de oldukça besleyici börek çeşidi olmasıyla herkes tarafından oldukça tercihler arasında en üst düzeyde yer alıyor. Çocukların severek yedikleri bu börek oldukça besleyici olması da ayrı bir alternatif sunuyor. Şimdi gelin birlikte çok lezzetli bir hayır yufkadan kıymalı börek hazırlayalım.

Hazır yufkadan kıymalı börek için gerekli malzemeler
Hazır yufkadan kıymalı börek sosu için gerekli malzemeler
Hazır yufkadan kıymalı börek nasıl yapılır?

Öncelikle iç harcımız hazırlanmaya başlanır. İlk olarak tavaya çok az Ayçiçek yağı katılarak içerisine yeşil biber doğranmaya başlanır ve güzelce bir iki dakika kadar kavrulur. Daha sonra hemen ardından içerisine küçük küçük doğranmış olan soğanlar ilave edilir. Hemen ardından küçük küçük doğranmış olan patates ilave edilerek iyice kızarmasını sağladıktan sonra küçük küçük doğranmış olan domates ve sarımsaklar ilave edilir. Daha sonra sırasıyla salça ve baharatlar ilave edilerek altı kapatılır. Ayrı bir tavada yarım kilo kuzu kıyma çok az su ile güzelce kavrulur ve hemen ardından kuyruk yağı ilave edilerek altı kapatılarak diğer tavada hazırlanmış olan soğanlı sos ile güzelce iyice karıştırılır. Soğumaya bırakılan iç harcı bir köşede bekletilir. Daha sonra ise istenilen tepsi boyutuna göre yufkalar hazır hale getirilerek tepsinin tabanı az yağ ile güzelce yağlanır ve üzerine yufka katılarak yufka araları yağlanır. İkinci yufka katıldıktan hemen sonra ikiye bölünmüş olan iç harcın yapısı bir güzelce yufka üzerine yayılır ve hemen ardından tekrar iki adet yufka katılarak içerisine geri kalan iç harcı ilave edilerek tamamen her tarafa eşit miktarda gelecek şekilde yayılır ve son olarak üzerine en son iki yufka serilir ve güzelce dilimlenir. Ardından soda, süt ve sıvı yağ karışımı üzerine bir güzel dökülür. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar bir güzel pişirilir ve afiyetle yenilir.
" } ] }