{ "title": "Hazır Yufkadan Haşhaşlı Börek", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-yufkadan-hashasli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 21:03:39", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan haşhaşlı börek, Hazır yufka bayanların hayatını kolaylaştıran belki de en önemli mutfak ürünlerindendir. Eskiden birçok bayan hamurunu kendisi yapıp açmak zorunda iken şimdi hazır yufkalar sayesinde zaman ve verilen emekten tasarruf ederek bin bir çeşit hamur yemeklerini rahatlıkla yapabilmektir. Özellikle çalışan bayanlar çok yoğun kullandığı bu yufka çeşidi, eskiden bilinmesi zorunlu olan ince yufka açma zanaatini de öğrenmek zorunda kalmamasını sağlamıştır. Hazır yufkalar bütün börek çeşitlerinde rahatlıkla kullanılabilinen, hatta evde yapılan baklavalar için bile kullanılan bir yufkadır. Hazır yufkada dikkat edilecek en önemli husus tazeliğidir. Genelde haftalık üretilen yufkaları alırken ilk günleri olması kullanımını daha da kolaylaştırır ve lezzetini de korur.

Bizim size tarifini vereceğimiz Hazır yufkadan haşhaşlı böreğin malzemelerini sizlere anlatmadan önce yufka alırken tazeliğini muhakkak kontrol etmenizdir.

Malzemeleri
Böreğin iç malzemesi için
Hazır yufkadan haşhaşlı böreğimiz, için öncelikle yufkaların bir tanesini tezgâhınıza açarak tıpkı sigara böreğinin çekli gibi üçgenler halinde parçalara ayırmalısınız bunun en kolay yolu da küre şeklinde olan yufkaları sigara böreğinin büyüklüğünde üçgen elde edinceye kadar katlamaktır. Katladığınız yufkayı bıçak yardımı ile keserek istediğimiz boyutta üçgenleri oluşturabiliriz. Bunu yapmamızın amacı yufkada boşa gidecek parça bırakmamak içindir. İsterseniz üst üstede açabilir ya da tek tek de yapabilirsiniz. Her bir üçgen parçasının içerisine iç malzemeler için belirttiğimiz malzemeleri önünüze alınız. Ezilmiş haşhaş ve sıvı yağı bir kâseye boşaltarak özleşinceye kadar karıştırınız. Sonrasında oluşturduğumuz parçaların her birinin içerisine göz kararı belirlediğiniz miktarları koyup sarınız. Bu işlem iç malzemesi ya da yufka bitene kadar tekrarlanır. İç malzemesi yetmez ise aynı miktarlarda yeniden yapabilirsiniz. İster kaşık yardımı ile isterseniz börek fırçası yardımıyla iç harcı sürebilirsiniz. Hazırladığınız her parçayı önceden içini yağladığınız fırın tepsisine yerleştiriniz. İşlemler bittikten sonra en son üzerlerine şekeri serpiştirerek, kalan haşhaş ezmesi içimiz var ise onların da üzerine sürerek, 180 derecede ısınmaya bıraktığınız fırınınıza yerleştiriniz. Farklı lezzetleri denemeyi seven bayanlar için ideal bir börek çeşididir. Hem evinizde kolayca yapabileceğiniz hem de ailenizi gönül rahatlığı ile yedirebileceğiniz börekler yapmış olacaksınız. Şimdiden yaptığınız börekler herkese afiyet olsun.
" } ] }