{ "title": "Hazır Yufkadan Gözleme", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-yufkadan-gozleme.jpg", "date": "21.01.2024 21:34:01", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan gözleme, sizlerde gözlemeyi çok seviyorsanız ama yapacak bir yer çevrenizde yoksa hazır yufkadan ister patatesli ister peynirli gözlemeyi sizlerde rahatlıkla yapabilirsiniz. Sizlere bu tarifimizde hem peynirli gözleme hem de patatesli gözleme tarifini vereceğiz. Ispanaklı, pırasalı, sucuklu hatta pastırmalı bile gözleme yapabilirsiniz. Artık sizin damak tadınıza hangisi uyuyorsa, mutfağınıza girip çok kısa bir sürede yapabilirsiniz.

Hazır yufkadan peynirli gözleme malzemeler
Hazır yufkadan patatesli gözleme malzemeler
Hazır yufkadan gözleme üzeri için
Hazır yufkadan gözleme nasıl yapılır?

Önce peynirli gözlememiz için peynir karışımını yapalım. Bir kabın içerisinde 1 kilo kadar evinizde bulunan herhangi bir peyniri rendeleyip kabın içerisine koyun. 1 demet maydanozu ince ince kıyıp üzerine ilave edin ve kırmızı pul biber ile tuzu ilave ederek karıştırın. Ayrı bir kabın içerisinde patatesli gözlemelerimizi yapmak için, daha önceden iyice haşlanmış olan patateslerimiz ezilir ve üzerine maydanoz ya da tercihen dere otu konulur ve kırmızı pul biber ve tuz ilave edilerek karıştırılır.

Tezgâhın üzerinde önce peynirli gözlemelerimizi yapalım. Bir yufka alınarak tezgâhın üzerine konulur ve üzerine 3 eşit parçaya böldüğümüz peynir karışımının bir parçasını yufkamızın üzerine koyup yayıyoruz ve yufkamızı ikiye katlıyoruz. Aynı şekilde kalan 2 yufkayı da içerisine peynir karışımını koyup katlıyoruz. İsterseniz bunu fırında pişirebilirsiniz. Ama daha kolay ve çabuk olması için teflon tavanızda da pişirebilirsiniz.

Kalan 3 yufkayı da patatesli yapacağız. Aynı peynirli gözlemeleri yaptığımız gibi, patates iç harcını üç parçaya bölüyoruz ve her bir yufkanın içerisine koyup ikiye katlıyoruz. İstediğiniz gibi katlayabilirsiniz ama kare şeklinde yaparsanız iç harcın dökülmesini engellemiş olursunuz. Aynı şekilde teflon tavada ya da fırında pişiriyoruz. Pişen gözlemelerin üzerine tereyağını sürüyoruz ve sıcak servis yapılması önerilmektedir.

Afiyet olsun.
" } ] }