{ "title": "Hazır Yufkadan Börek", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-yufkadan-borek.jpg", "date": "20.01.2024 18:24:22", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan börek, oldukça hem pratik hem de bir o kadar lezzetli olan bu börek damaklarda muazzam bir tat bırakıyor. Hazır yufka daha kolay ve lezzetli olmasına yardımcı oluyor. Çünkü içerisinde daha ince açılmış olan bezeler börek için tam kıvamı vererek ayrı bir kolaylıkla birlikte ağızda ayrı bir lezzet bırakmasını sağlıyor. Yoğun iş günü sonrası eve yorgun bir şekilde gelindiğinde ortama pişirme süresi hariç on dakikada kolaylıkla hazırlanan bir börek tarifidir. Bu durum habersiz gelen misafir içinde oldukça zamandan tasarruf sağlayan lezzetli bir börek olmasına olanak sağlıyor. Börek çoğu her kültüre göre farklılık gösterse bile ayrı ayrı lezzetler ortaya çıkıyor. İçerisindeki malzemede hamuru kadar oldukça önem taşımaktadır. Çünkü iç harcı güzel olan böreğin oldukça lezzetli olmasını sağlar. Şimdi gelin birlikte çok farklı hazır yufkadan çok lezzetli börek hazırlayalım.

Hazır yufkadan börek için malzemeler
Hazır yufkadan börek için iç malzemeler
Hazır yufkadan börek nasıl yapılır?

Öncelikle iç malzeme hazırlanmaya başlanır. Ispanaklar iyice yıkadıktan sonra güzelce orta büyüklükte tahta üzerinde doğranır. Daha sonra bir tavaya yeşil biber katılarak yarım çay bardağı Ayçiçek yağında hafif kızarmaya yakın dört adet soğan iri iri doğramak koşuluyla tavada yerini alır ve çok az kavrulur. Daha sonra sırasıyla salçalar ve baharatlar atılarak en son olarak tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı döküldükten sonra altı kapatılır ve ocaktan soğumak için alınır. İç harcı soğuyan hazır yufka böreği hazırlamaya devam edilir. Öncelikle istenilen boyuttaki tepsiye göre yufkalar kesilir. Daha sonra tepsinin tabanı çok az sıvı yağ ile yağlanır. Ardından yufkalardan alt tabana iki adet aralarına yağlama yapılmak koşuluyla dizildikten sonra iç harcın üçte biri katılır. Daha sonra üç yufka aralara yağlama yapılarak katılır ve tekrar iç harcın diğer yarısı katılır. Daha sonra en romanlara iki yufka aralar yağlama yapılarak diğer iç harcı katılır ve üzeri iki adet yufka ile kapatılır. Daha sonra isteğe bağlı farklı şekiller verilerek kesilir ve süt üzerine gezdirildikten sonra susam üzerine atılarak 180 derece fırında yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirilir ve piştikten sonra dilimler ayrılarak güzelce servis edilir.

Oldukça lezzetli olan bu tarif hazırlarken yufka aralarına çok az yağ çiselenmesi yeterlidir. Ayrıca üzerine katılan süt böreğin daha yumuşak ve güzel bir tad almasına olanak sağlıyor.

Afiyet olsun.
" } ] }