{ "title": "Hazır Yufkadan Baklava", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-yufkadan-baklava.jpg", "date": "21.01.2024 07:43:22", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan baklava, yapımı çok kolay ve lezzetli olan bu tatlı herkes tarafından oldukça çok sevilen geleneksel olan bir tatlıdır. Baklava, yörelere göre farklılık göstermesi ile ayrıca fıstıklı, cevizli ve bademli olarak çok farklı tatlar ile karşımıza gelmektedir. Hepsinin ayrı ayrı lezzeti olmasıyla birlikte hazır yufkadan yapılıyor olması oldukça daha pratik zamandan bol kazanç sağlıyor. Bayramlarda veya özel misafir davetlerinde çok hızlı bir şekilde hazır yufka ile baklava hazırlamak oldukça kolay bir yöntemdir. Bu lezzetli ve çok pratik olan baklavayı gelin birlikte hazırlayalım.

Hazır yufkadan baklava için gerekli malzemeler
Hazır yufkadan baklava için şerbet malzemeleri
Hazır yufkadan baklava nasıl yapılır?

Öncelikle ilk olarak şeker ve 2 su bardağı su tencereye alınır. Daha sonra kaynayana kadar karıştırılır ve birkaç damla limon suyu sıkıldıktan sonra koyu bir kıvam aldığı zaman ocaktan alınarak şerbet soğumaya bırakılır. Daha sonra baklava yapılacak tepsiye göre yufkalar güzelce kesilir. Tepsinin alt tabanı eritilmiş olan tereyağı ile güzelce yağlanır ve daha sonra dört adet yufka üzerine katılarak arası yağlanır. Daha sonra bu işlem yufkanın yarısı bitene kadar uygulanır ve üzerine dövülmüş olan cevizler güzelce boşluk kalmayacak şekilde katılır. Daha sonra üzerine tereyağı gezdirilerek ardından üzerine tekrar dörder yufka yağlama yapılarak devam edilir ve yufka bittikten sonra güzelce baklava dilimi şekli verilerek kesilir. En son olarak kalan tüm tereyağı bolca üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış olan 180 derecede üst kısmı kızarıncaya kadar iyice fırında pişirilir. Fırından alınarak beş dakika sonra soğuyan şerbet ılık baklava üzerine dökülür ve güzelce servis edilerek afiyetle yenilir.

Not

Tepsiye göre kesilen yufkaların kenarlarından kalan parçaları içerisine eşit miktarda dağıtarak güzelce israf etmeden kullanabilirsiniz. Ayrıca eritilmiş olan tereyağı ılık olması oldukça daha yumuşak olmasına olanak sağlar. Dondurma ile servis etmek ayrı bir tat ve görsel şölen sağlayacaktır.
" } ] }