{ "title": "Hazır Baklava Yufkasından Börek", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/hazir-baklava-yufkasindan-borek.jpg", "date": "20.01.2024 03:47:24", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Hazır Baklava Yufkasından Börek, Baklava yufkası yapılış itibariyle ince ve çıtır bir görüntüye sahiptir. Birçok kişi tarafından hazır baklava yufkasının böreğe ayrı yakıştığı dile getirilmektedir. Ülkemizde çoğunlukla Akdeniz ve Ege bölgesinde yapılarak tüketilen bu lezzet kahvaltılarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Özel günlerinizde misafirlerinize sunacağınız bu pratik lezzetin yapılışı oldukça pratiktir. Ayrıca çocuklar tarafından çıtır çıtır olmasından kaynaklı olarak sevilerek tüketilen bir besindir. Kalori değerinin normal düzeylerde olması hasebi ile doyurucu bir lezzet olan hazır baklava yufkasından hazırlanan börek oldukça pratik ve lezzetli bir besindir. Bugün sizlerle birlikte hazır baklava yufkasından börek tarifini paylaşacağım.

Hazır Baklava Yufkası Börek Malzemeleri
İçi için
Hazır Baklava Yufkasından Börek Üzeri için
Hazır Baklava Yufkası Börek Nasıl Yapılır?

Paket halinde bulunan baklava yufkaları çıkartılır. Çıkartılan yufkalar paket içerisinde toplamda otuz adet olduğundan kaynaklı olarak beşerli gruplar halinde ayrılarak bir kenarda yufkaların birbirinden ayrılması için bekletilir. Bu arada orta boy bir tava içerisine az miktarda tereyağı veya sıvı yağ koyularak kısıt ateşte yağın kızarması sağlanır. Yağ kızarınca içine kıyma koyularak kaşık yardımı ile tavaya dağıtılarak kavrulması sağlanır. Bu arada kıyma yağını verince üzerine ince ince kıyılmış soğanlar eklenir. Soğanlar suyunu verince kıymanın üzerine karabiber, tuz, pul biber eklenerek karışım tamamlanır. Bundan sonra börek içinin pişmesi tamamlandıktan sonra bir kenara alınarak soğumaya bırakılır. Ardından orta boy bir kap içeresine yoğurt ve sıvı yağ eklenerek çırpılır. Bu çırpma işleminden sonra daha ayrı bir lezzet oluşturmak amacıyla soda veya maden suyu bu karışıma eklenir. Karışım hazır olunca tezgâh üzerinde hazır olan yufkalar bu karışıma hafiften batırılarak baklava yufkasının yumuşaması sağlanır. Tezgâh üzerine serilen ve sodalı yoğurt yardımı ile yumuşaması sağlanan böreğimizin içine hazırlanan kıymalı iç koyularak rulo şeklinde sarılır. Bu işlemler gerçekleştikten sonra fırın tepsisine tüm hepsi dizilir. Üzerinin çıtır bir görüntü sağlaması amacıyla yumurta sarısı bir fırça yardımı ile sürülerek elimizle bir tutam susam eklenir. Ardından 160 derecelik fırın içine sürülen baklava yufkası yaklaşık olarak 20-30 dakika kadar pişirilir. Dilimler halinde pişimi tamamlanan hazır baklava yufkası bir servis tabağına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }