{ "title": "Fırında Yufka Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/firinda-yufka-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 04:57:18", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Fırında yufka böreği, evinizde bulunan malzemelerle sizlerde çok kısa bir sürede Fırında yufka böreği yapabilirsiniz. İster peynirli ister patatesli yapacağınız bu börek için aşağıda tarifini veriyoruz.

Fırında yufka böreği malzemeler
Fırında yufka böreğinin üzeri için malzemeler
Fırında yufka böreği nasıl yapılır?

Bir kabın içerisine yarım kilo beyaz peynir konulur. (Eğer patatesli yapıyorsanız patatesler haşlanır ve küçük parçalara bölünerek ezilir. Peynir yerine patates konulur) 1 demet maydanoz yıkanarak ince ince kıyılır. 1 taze kuru soğan yemeklik doğranır. İsterseniz kuru soğanı kavurabilirsiniz. Pul biber ve tuz ilave edilerek karıştırılır.

Ayrı bir kabın içinde yufkaların arasına sürmek için 1 su bardağı yoğurt ve 1 tane yumurta ve sıvı yağ konularak çırpılır.

Fırın tepsisini yağlıyoruz ve ilk yufkayı alarak tepsiye tam gelecek şekilde seriyoruz ve üzerine yaptığımız yoğurt karışımından döküyoruz ve yayıyoruz. Üzerine 2. Yufkayı da alarak aynı şekilde yoğurt karışımından dökerek yediriyoruz ve üçüncü yufkamızı aldıktan sonra kesinlikle yoğurt karışımı konulmaz ve yaptığımız iç harcı dökerek yaymamız gerekmektedir.

Üzerine sırasıyla dördüncü yufka konularak yoğurt karışımı ve beşinci yufkanın üzerine de kanal yoğurt karışımı dökülür ve sürülerek altıncı yufka konulur. 1 tane yumurtanın sarısı, susam ve çörek otunu karıştırıp böreğin üzerine sürülür.

Fırına koymadan önce istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz ve daha önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına konularak pişirilir. Üzeri kızarınca çıkarılır ve servis edilir.

Afiyet olsun
" } ] }