{ "title": "Cevizli Yufka Tatlısı", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/cevizli-yufka-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 13:06:18", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Cevizli yufka tatlısı, marketten satın alacağınız yufka ile sizlerde zorlanmadan evinizde cevizli yufka tatlısını yapabilirsiniz. Genellikle alınan yufkadan börek tarzı yiyecekler yapılsa da sizlere bu defa tatlı tarifi vereceğiz. Eğer bunu ceviz içi ile yapmak istemezseniz o halde Antep fıstığının dövülmüş içi ile de cevizli yerine fıstıklı yapabilirsiniz.

Cevizli yufka tatlısı için malzemeler
Cevizli yufka tatlısının üzeri için malzemeler
Cevizli yufka tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle marketlerden aldığınız yufkayı paketinden çıkarıp yarım saat kadar dışarıda bekletin ve yufkaları ikiye bölün. Ceviz içi dövülmemişse ağza gelecek şekilde iri olarak onları ayrı bir kabın içinde dövelim. 3 su bardağı toz şekeri ceviz içine koyup iyice karıştırılması gerekmektedir. 1 yufkayı alarak ortadan ikiye keselim ve kesilen parçanın içerisine önce bir miktar sıvı yağ sürülüp ve bir miktar yaptığımız karışımdan koyup rulo gibi saralım. Daha önceden yağlanan ya da pişirme kâğıdı üzerine uzunlamasına koyunuz. Elinizde bulunan bütün yufkaları iki eşit parçaya bölü aynı işlemi tekrarlayıp tepsiye dizilerek, daha önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırın içinde 45 dakika kadar pişirin. Yufkaların üzeri kızarana kadar pişirilmesi gerekmektedir. Fırın içinde tatlımız pişerken, tencerenin içerisine 5 su bardağı su ve şeker ilave edilerek üzerine 4 damla limon sıkılır ve şerbet hazırlanır. Unutmayın ki limonu şerbet pişmeye yakın olduğunda sıkılması gerekmektedir.

Fırından aldığımız tatlının soğumasını bekliyoruz ve şerbeti sıcak olacak şekilde üzerine gezdiriyoruz. Şerbeti çektikten sonra servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }