{ "title": "Börek Tarifleri Hazır Yufkadan", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/borek-tarifleri-hazir-yufkadan.jpg", "date": "19.01.2024 09:25:48", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Börek Tarifleri Hazır Yufkadan, Börek; Hamurun Oklava ile açılan ince, yuvarlak hamur yaprağı veya hazır yufkanın arasına çeşitli malzemeler konularak değişik şekilde pişirilebilen hamur işidir.

Börek Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olup, Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze kadar hala ününden bir şey kaybetmemiştir. Böreğin temel maddesi yufkadır. İsteğe göre yufkanın içine peynir, patates, kıyma, ıspanak ya da daha değişik sebzeler konularak hazırlanır. Türkiye'nin dışında hala sevilerek pişirilip yenmektedir. Balkan Ülkelerinde de hala yaygındır.

Hazır Yufka ile Patatesli Börek İçin Malzemeleri
Yufkaları Islatmak için
İçi İçin Malzemeleri
Üzeri için
Hazır Yufka ile Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harç hazırlanmalı. Haşlanmış ve Kabukları soyulmuş patatesleri küçük küçük doğrayın. Küçük ve küp-küp doğranmış soğanı, sıvı yağda ile soteleyin. Daha sonra üzerine baharatları, tuzu patatesi, ilave edin karıştırın ve soğumaya bırakın. Sıvı yağ, un, tuz ve sirkeyi bir kaba alarak çırpın. Yufkalardan bir adedini tezgâha serin ve üzerine hazırlanan sostan 3-4 yemek kaşığı sürün. 2. Yufkayı da üzerine serin ve onun da üzerine hazırlanan sostan sürün. Yufkayı 12 eşit pizza dilimine bölün ve iç malzemeyi dilimlediğiniz yufkalara eşit şekilde pay edin ve sigara böreği sarar gibi sarın. Tüm dilimler aynı biçimde sarılır ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısını sürüp ardından susam veya çörek otu serpelim. 180 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

" } ] }