{ "title": "Baklava Yufkasından Tatlı", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-tatli.jpg", "date": "21.01.2024 03:11:59", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Baklava yufkasından tatlı; Tatlı yediden yetmişe herkesin severek yediği bir lezzettir. Bir çoğumuz sütlü tatlılar severken bir çoğumuzda şerbetli tatlıların hastasıyızdır. Sütlü tatlılar şerbetli tatlılara göre daha pratik olduğu için de tercih edilmektedir. Fakat günümüzde her şeyin kolaylığı olduğu gibi şerbetli tatlının da kolay ve pratik çözümleri bulunmaktadır. Özelikle şerbetli tatlıların içerisinde en zor olanı baklavadır fakat baklava içinde hazır yufkalar satılmaktadır. Baklava yufkasından tatlı yapıp sevdiklerimize ikram etmek büyük bir keyiftir. Öyle ki baklava yufkasından elmalı tatlılar tahinli tatlılar, cevizli tatlılar yapılabilmektedir. Baklava yufkasından yapıla bilinecek en lezzetli tatlı cevizli ve şerbetli tatlıdır. Bugün sizlerle paylaştığım tarife uyarak hazırladığınız tatlıyı misafirlerinize ve yemek sonrası ikram edebilirsiniz. Ayrıca ramazan aylarında tüm gün aç kalıp kan şekerimiz düşüyor bir dilim tatlı kendimize gelmemizi sağlayacaktır. Tabi ki el açma baklavaların yerini tutmayacaktır fakat emin olun beklediğinizden de lezzetli olacaktır. En azından dışarıdan aldığımız tatlılardansa evde baklava yufkasından tatlı yapıp tüketmek daha güvenilirdir. Üstelik hazır baklava yufkasının içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Bu kadar anlattık yeter şimdi doğru mutfağa.

Hazır baklava yufkasından tatlı için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Nasıl Yapılır?

Baklava yufkasından tatlı yapmak için ilk olarak şerbetinden başlıyoruz. Çünkü şerbet kesinlikle soğuk olmalı. Şerbet için küçük bir tencereye toz şekeri ve suyu ekleyip ocağın üzerine alıyoruz. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine birkaç adet karanfil ekleyip kıvam alması için yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Daha sonra şerbetin içerisine limon suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz bir tık daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz. Şerbet bir kenarda soğurken biz tatlımızı yapmaya başlıyoruz.

Tatlı için bir adet baklava yufkasını tezgâhın üzerine serip üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz. Ardından bir kat baklava yufkası daha serip sıvı yağ sürüyoruz. Daha sonra ince kıyılmış ceviz içinin içerisine tarçın ekleyip karıştırıyoruz ve yağladığımız baklava yufkasının üzerine bir miktar serpiyoruz. Daha sonra oklavaya sarıp iki yandan büzüyoruz. Daha sonra oklavadan çıkardığımız tatlıyı bıçak yardımı ile velev şeklinde kesip tepsiye diziyoruz. Daha sonra diğer baklava yufkasına geçip aynı şekilde hazırlıyoruz. Tüm malzemeler bitip tatlı hazır olunca tereyağını tavada ısıtıp azar azar tatlıların üzerine gezdiriyoruz. Hazırladığımız tatlıyı önceden ısıttığımız 160 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız tatlının ilk ısısı geçince soğuk olan şerbeti her yerine eşit şekilde gezdiriyoruz. Yaklaşık 2 saat dinlendirip tatlımızı dondurma veya kaymak eşliğinde servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }