{ "title": "Baklava Yufkasından Peynirli Börek", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-peynirli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 08:04:26", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Baklava Yufkasından Peynirli Börek, Böreği baklava yufkası ile yapmak daha lezzetli olmaktadır. Yapımı da bir o kadar pratiktir. Özellikle misafirlerinize yapıp sunduğunuzda herkesin beğenerek yiyeceğinden eminim ve hatta tarifini de almak isteyeceklerdir. Bu böreği ıspanaklı ve kıymalı da deneyebilirsiniz. Ama ben peynirli yapmayı tercih ettim. Sizde damak zevkinize göre tercih yapabilirsiniz. Şimdi baklava yufkası ile peynirli börek nasıl yapılır malzemeleri neler bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Baklava Yufkasından Peynirli Börek Malzemeleri
İçi için
Üzeri için
Baklava Yufkasından Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak böreğin iç harcını hazırlamak ile işe başlayın. Bunun için maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın ve bir kâse lor peyniri ile harmanlayın. Lor peyniri tuzsuz olduğu için biraz tuz ilave etmeyi unutmayın. Tezgâhımızın üzerine iki adet yufkayı üst üste alıyoruz ve üzerine fırça yardımı ile sıvıyağ sürüyoruz. İç harcından alıp bir kenarına boylu boyunca koyup yufkayı rulo şeklinde sarıyoruz. Yufkanın birbirine yapışması için sıvı yağ kullanarak daha düzgün rulo sekli elde edebilirsiniz. Daha sonra rulo şeklindeki böreği dört eşit parçaya bölüp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Bütün yufkalar bitene kadar bu işleme bu şekilde devam edin. Daha sonra çırpılmış yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp üstüne susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına atın ve kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }