{ "title": "Baklava Yufkasından Patatesli Börek", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-patatesli-borek.jpg", "date": "20.01.2024 02:15:09", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Baklava Yufkasından Patatesli Börek, Değişik lezzet arayanlar için enfes bir tarif olan baklava yufkasından patatesli börek alışılmış börek çeşitlerinden farklıdır. Çıtır çıtır oluşuyla sabah kahvaltılarını ve beş çayında vazgeçilmez olan baklava yufkasından yapılan börekler arasında en sık tercih edilen patatesli olanıdır. Baklava yufkasından patatesli böreğin yapılışı da çok kolaydır. Lezzetli oluşuyla her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Besin değeri bakımından da faydalı olan baklava yufkasından patatesli börek ev hanımların kurtarıcısıdır. Baklava yufkasından patatesli börek yapımı şu şekildedir;

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Malzemeleri
Sos için
Baklava Yufkasından Patatesli Börek Üzeri için
Baklava Yufkasından Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Börek yapımına öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayın. Öncelikle patatesleri haşlanması için yıkayın ve tencereye koyun. Zaman bakımından sıkıntı yaşıyorsanız düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Soğanların kabuklarını soyun daha sonra yıkayın. Yıkadıktan sonra doğrama tahtasının üzerinde ince doğrayın. Soğanları doğradıktan sonra bir tavanın içine tereyağını koyun ve doğradığınız soğanları ilave edin, pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra haşlanan patatesleri soyun ve rendeleyin. Rendelediğiniz patatesleri soğanın içerisine koyun ve baharatlarını ilave edin iyice karıştırın. Böylece iç harcınız hazır olacaktır.

Sosu için bir kabın içine yumurtayı, sütü ve sıvı yağı ilave ederek çırpın. Güzelce çırptıktan sonra kabartma tozunu ilave edin. Son bir kez karıştırdıktan sosunuz hazır olacaktır. Sonra baklava yufkasından patatesli börek yapımına başlayabilirsiniz. Öncelikle tezgâhın üzerine 2 adet yufkayı üste üste gelecek şekilde açın. Yufkayı açtıktan üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Her tarafına eşit gelecek şekilde bir fırça yardımıyla yayın. Daha sonra üçüncü yufkayı da üzerine serin ve üzerine yine sostan gezdirin. Daha sonra dördüncü yufkayı ve beşinci yufkayı da aynı şekilde diğer yufkaların üzerine serin ve sosu gezdirin. En son katı da ilave ettikten sonra sosu gezdirin ve sosun üzerine hazırladığınız patatesli iç harcı ilave edin. İç harcı her yerine eşit gelecek şekilde yayın ve rulo şeklinde sarın. Sonra dört parmak genişliğinde kesin. Önceden yağlanmış fırın tepsinin üzerine yerleştirin. Diğer kalan kısımları da dört parmak genişliğinde kesip tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sosu böreklerin üzerinden gezdirebilirsiniz. Daha sonra üzerine haşhaş serpiştirin. Bütün işlemleri bitirdikten sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında böreklerin üstü kızarana kadar kızartın. Sonra böreği çıtır çıtır servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }