{ "title": "Baklava Yufkasından Kol Böreği", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-kol-boregi.jpg", "date": "21.01.2024 22:13:15", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Baklava yufkasından kol böreği, Kol böreği yapmanın en kolay yoludur baklava yufkası kullanmak. Normal yufkalarla da hazırlayıp sunabileceğimiz kol böreğini baklava yufkası ile hazırladığımız da daha bir çıtır çıtır olur. Baklava yufkasından kol böreği yanında bir bardak çay veya ayran ile servis yapıldığında doyurucu bir öğün olabildiği gibi akşam yemeklerimizde de ara sıcak olarak da iyi bir alternatiftir. Kol böreği bir çoğumuzun bayılarak yediği hatta dışarıda çalışanların sabahları iş yerlerine gitmeden mutlaka bir börekçiye uğrayıp aldığı lezzetli bir börek çeşitlerindendir. Her zaman dışarıdan aldığımız kol börekleri dilediğimiz lezzette veya hijyende olmayabiliyor. Bu nedenle kendi böreğimizi evimizde hazırlayıp tüketebiliriz. Üstelikte baklava yufkasından kol böreği hazırladığımızda börekçilerden aldığımız kol böreklerinden daha fazla lezzetli olacaklardır.

Baklava yufkasından kol böreği için gerekli malzemeler
İç harcı için gerekli malzemeler
Baklava Yufkasından Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Baklava yufkasından kol böreği hazırlamak için ilk olarak baklava yufkaların taze olmasına dikkat ediyoruz. Böreğin içerisinde kullanacağımız iç harcı için teflon bir tavanın içerisine iki yemek kaşığı zeytinyağını koyup içerisine ince ince kıydığımız soğanları ekliyoruz. Soğanları yakmadan pembeleşinceye kadar kavurup içerisine kıymayı ekliyoruz. Daha sonra kıymayı bir güzel kavuruyoruz. Kıyma kendi suyunu çekince içerisine tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz. İyice kavurduğumuz kıymayı ocaktan indirip bir kenara alıyoruz. Daha sonra baklava yufkasının aralarına süreceğimiz sosu hazırlıyoruz.

Sosu için tereyağını eritip içerisine sıvı yağı, soda, süt ve yumurtayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Ardından iki adet baklava yufkasını tezgâhın üzerine seriyoruz ve üzerine hazırladığımız sostan yumurta fırçası ile sürüyoruz. Daha sonra bir adet baklava yufkasını da üzerine serip bir miktar daha sos sürüyoruz. Hazırladığımız kıyma harcından bir miktar alıp hazırladığımız baklava yufkasının bir kenarına seriyoruz. Daha sonra bildiğimiz kol böreği şeklinde rulo olarak sarıyoruz. Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsinin içerisine uzunlamasına diziyoruz. Daha sonra diğer yufkalara geçiyoruz aynı şekilde hazırlayıp içini koyup tepsiye diziyoruz. Tüm malzemeler bitince kalan sostan böreklerin üzerine sürüyoruz. Dilerseniz yumurta sarısı da sürebilirsiniz. Hazırladığımız baklava yufkasından kol böreği önceden ısıttığımız 150 derece fırında 20 dakika pişirip fırının derecesini 180 çıkarıyoruz ve üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz kol böreğini fırından çıkartıp dilediğiniz uzunlukta dilimleyip sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }