{ "title": "Baklava Yufkasından İrmikli Tatlı", "image": "https://www.yufka.gen.tr/images/baklava-yufkasindan-irmikli-tatli.jpg", "date": "21.01.2024 02:48:46", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Baklava yufkasından irmikli tatlı, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakacak olan, görünümü ile iştahları kabartan hem kolay hem pratik bir tatlı türüdür. İçerdiği malzemelerin farklı olmasının yanı sıra yapımı ile oldukça kolay olması bu tatlıyı kolay ve pratik bir tatlı türü olmasını sağlar. Herkesin severek yiyeceği bu enfes lezzette sahip olan tatlı türü görünümü ile de son derece farklı ve göze hitap eden bir tatlı türü olma özelliğini öne sürüyor. Baklava yufkasından irmik tatlısının bir diğer farklı yanı ise hem yufka kullanılarak yapılması hem de bu özelliğinin yanı sıra ayrı bir kek hamuru yapılıp o şekilde hazırlanmasıdır. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra şerbetli bir tatlı türü olan baklava yufkasından irmikli tatlı lezzeti ve görünümü ile sofranıza hem farklı bir lezzet sunacak hem de sofranızın daha zengin ve güzel görünümlü bir hale gelmesine katkı sağlayacaktır. İşte son derece lezzetli ve görünümü ile göze hitap eden baklava yufkasından irmikli tatlı tarifinin yapılışını beraber inceleyelim;

Baklava yufkasından irmikli tatlı için gerekli malzemeler
Baklava yufkasından irmikli tatlı nasıl yapılır?

Geniş bir tezgâhın üzerine yufkaları serin ve sıvı yağı üzerinde biraz gezdirin. Daha sonra yağlanmış olan yufkaların üzerine irmikleri serperek her yerine eşit miktarda dökün. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz yufkaları elinizle büzerek birbirine yaklaştırın ve daha önceden yağlamış olduğunuz fırın tepsisinin içine düzgün bir şekilde koyun. Tüm yufkaları bu yöntem yardımıyla fırın tepsisini dolduracak kadar yapıp dizin ve biraz üstlerine sıvı yağ gezdirin. Daha önceden ısıtmış olduğunuz fırının için yufkaların üst kısmı biraz kızarana ve pişene kadar fırında bekletin.

Yufkalar bu şekilde kızarmaya başladığı zaman fırından alıp bir köşede soğumaya bırakın ve diğer taraftan tatlının kek kısmını oluşturacak olan hamuru hazırlamaya başlayın. Bir kabın içine yumurta, toz şeker, süt ve sıvı yağı koyarak tüm malzemeleri iyice çırpın. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu da alarak malzemelerin içine katarak bir süre karıştırın. Son olarak fındık içini bu malzemelerin içine katarak karıştırın ve artık kek hamurunuz kullanıma hazır hale gelmiş demektir.

Fırın tepsisinin içinde pişmiş halde bekleyen irmikli yufkaların üzerine kek hamurunu her yerine eşit bir miktarda gelecek şekilde dökün. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Fırın tepsisini bir köşede dinlenmeye bırakırken diğer taraftan da tatlının şerbetini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir tencerenin içine toz şeker ve su ekleyip iyice kaynayana kadar pişirin. Şerbet hazır hale gelince sıcak halde soğumuş olan yufkalı kekin üstüne dökün ve bir köşede yaklaşık olarak yarım saat kadar dinlemeye bırakın. İyice şerbetini çekmiş olan tatlınızı dilimleyerek artık servise hazır bir hale getirebilirsiniz. İsteğinize göre fıstık ya da fındıkla süsleyerek servis edeceğiniz baklava yufkasından irmikli tatlının yapılışı işte bu kadar basit ve pratiktir.

Afiyet olsun.
" } ] }